Сръбският режисьор Емир Кустурица се срещна с руския президент Владимир

...
Сръбският режисьор Емир Кустурица се срещна с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Емир Кустурица се видя с Путин и му благодари за „историческата справедливост“ в Украйна

Сръбският режисьор Емир Кустурица се срещна с съветския президент Владимир Путин. Носителят на две „ Златни палми “ от дълго време поддържа режима на Кремъл, като в този момент реши да благодари за „ историческата правдивост “ по отношение на водената война в Украйна като я дефинира като „ битка за всички нас “.

„ Искам да ви благодаря за вашата персонална историческа правдивост, която ние славяните постоянно сме имали. Това, което се случва в Украйна - това е битка за всички нас. Видяхме какво се случи с бандеровците в Хърватия, когато изгониха 230 000 сърби. Мисля, че тази прилика е доста значима за всички “, отбелязва режисьорът.

Руският президент акцентира, че оценката съответствува с неговата

„ Това, което се е случило в Сърбия и това, което се случва в този момент сред Русия и Украйна, възвеличаването, повдигането на фундамент на фашистките детайли на предишното, даването им на нов живот в днешно време, това, несъмнено, са доста сходни феномени, доста си наподобяват “, изясни Путин.

По време на срещата Кустурица декларирал, че възнамерява да снима „ съветски триптих “ от три кино лентата по Фьодор Достоевски, Николай Гогол и Лев Толстой, както и да приключи работата по „ Лавър “ по романа на Евгений Водолазкин, отбелязвайки, че по-късно може да завърши неговата кариера, оповестява вестник „ Курир “, представен в Българска телеграфна агенция. 

„ Що се отнася до края на кариерата ви, коства ми се, че е прекомерно рано да говорите за това “, е декларирал Путин.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР