Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Вучич предложи министъра на отбраната за свой наследник начело на Сръбската прогресивна партия

Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. дойде в Крагуевац, където през днешния ден се организира ексклузивен конгрес на Сръбската прогресивна партия (СПП) за избор на ново управление, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Танюг.

На многохиляден протест в Белград нощес Вучич съобщи, че ще се отдръпна от управлението на СПП. " Това е последната вечер, в която се обръщам към вас като ръководител на СПП ", сподели президентът нощес. След съвещание на управлението на СПП на 16 май Вучич сподели, че на ексклузивен конгрес на СПП в Крагуевац на 27 май към 4000 делегати ще изберат ново управление и ще вземат решение за влизането на партията в ново по-широко придвижване - Народно придвижване за страната. 

Преди началото на днешното съвещание Вучич сподели, че първата точка от дневния ред ще бъде разглеждането на актуалната политическа обстановка, а втората точка е избор на нов ръководител на партията. Той добави, че участват 3792 делегати, тъй че има нужния кворум. Заседанието ще бъде при закрити врата, а след края му ще бъде разгласен публично новият водач на партията. 

Вучич, който подсети, че е наследил поста ръководител на СПП от някогашния президент на Сърбия Томислав Николич, предложи за собствен правоприемник сегашния министър на защитата Милош Вучевич, който дефинира като човек, правилен на партията, само че също по този начин предан на концепцията за самостоятелна и просперираща Сърбия. „ Знам, че той е с нас през цялото време. Убеден съм, че той познава партията по-добре от всичко друго. Знам какъв брой обича Сръбската прогресивна партия “, акцентира Вучич по време на речта си на партийното съвещание.  

„ Благодаря ви за тези 11 години. Аз съм най-гордият човек в света, откогато оглавих Сръбската прогресивна партия “, акцентира под аплодисментите на присъстващите Вучич, който управлява партията от 2012 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР