Сръбският президент Александър Вучич заяви в интервю пред местната ТВ

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви в интервю пред местната ТВ
Коментари Харесай

Вучич за санкциите срещу Русия: Да отменим Чайковски, Достоевки и Толстой? Да разрушим паметниците?

Сръбският президент Александър Вучич съобщи в изявление пред локалната ТВ " Хепи “ , че не е сигурен, че западната ни съседка в последна сметка ще би трябвало да наложи наказания против Русия.

" Всички споделиха, че Вучич ще наложи наказания след изборите. Устояхме съвсем една година. Все още не съм сигурен, че ще наложим наказания. Бяхме ли щастливи, когато бяха наложени наказания против нас, в това число и от Русия - не. Какво да създадем, да отменим Чайковски, Достоевски и Толстой, да разрушим паметниците? “ – попита сръбският водач.

Едновременно с това водачът на западната ни съседка изрази мнение, че в този момент на Вашингтон не му е до Белград, защото е съсредоточил всичките си сили в битката срещу Русия.

" Нека не бъдем наивни, те (САЩ) не са на страната на Сърбия ", акцентира Вучич. " Те се пробват да се държат рационално, съществено, с цел да не хабят сила и мощ за някой различен, тъй като са концентрирали всичките им сили против Русия ".

Съветникът на Държавния департамент Дерек Шоле акцентира по време на визитата си в Белград на 12 януари, че управляващите на републиката би трябвало да вземат решение за налагането на наказания против Русия, в противоположен случай Сърбия " няма да може да се развива “.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че глобите против Русия са " нож с две остриета ". Той акцентира, че чака " усилване на натиска върху Сърбия по въпросите за Косово и Метохия и налагане на наказания против Русия ". Сръбският водач посочи, че ще би трябвало да наложи наказания против Руската федерация " под опасността от нещо доста повече от напън ".

След началото на военната намеса на Русия в Украйна Вучич в послание към нацията след съвещание на Съвета за сигурност съобщи, че страната поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Руската федерация. Президентът сподели, че републиката краткотрайно стопира ученията на армията и полицията с всички задгранични сътрудници. Той означи, че Сърбия счита Русия и Украйна за приятелски страни, съжалява за протичащото се в източната част на Европа и е подготвена да даде филантропична помощ на Киев. Както сподели Вучич в изявление за медиите на 10 ноември предходната година, Белград ще наложи наказания против Москва " единствено с дамоклев меч над главата “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР