Сръбският президент Александър Вучич в разговора си с руския държавен

...
Сръбският президент Александър Вучич в разговора си с руския държавен
Коментари Харесай

Вучич не получил одобрението на Путин за версията си за признаване на Косово

Сръбският президент Александър Вучич в диалога си с съветския държавен глава Владимир Путин през вчерашния ден не е постигнал задачите, които си е сложил преди визитата - утвърждение за " своята версия за признание на Косово ", написа през днешния ден съветският в. " Комерсант ", представен от сръбската организация Бета, оповестява Българска телеграфна агенция.

Изданието показва, че сръбският президент постоянно посещава Русия, " по-често от всички други президенти ", като прибавя, че Путин е много известен на Балканите и за Вучич всяко ново посещаване на Москва значи повишаване на известността му с още няколко %.

" Комерсант " написа, че преди идването на Вучич се е случила " една тягост " с появяването на косовския президент Хашим Тачи в Северно Косово.

Според вестника Вучич е желал да притегли вниманието на Путин върху загрижеността от тази обстановка, още повече че съгласно информация на " Комерсант " в Сърбия чакат съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което Китай ще сложи въпроса за дефинитивно признание на Косово от международната организация. А Вучич не е срещу това, изключително тъй като усеща натиска на управлението на Европейски Съюз и на Федерика Могерини, която може би желае да бъде запомнена като индивида, решил казуса на Косово, написа вестникът.

Позовавайки се на анонимни източници, изданието показва, по време на диалога с Путин Вучич е желал да получи неговата поддръжка за признаването на Косово, в случай че се отдели от него северната му част, обитаема основно със сърби.

" Затова ли Вучич пламенно дава обещание на Русия, че Сърбия няма да влезе в НАТО? ", пита " Комерсант ", като прибавя, че в сходни случаи постоянно най-после правиш това, в което си се клел, че в никакъв случай няма да направиш.

Според кореспондента на вестника явно съветските договарящи, приемайки Вучич, са разбрали, че не всичко е толкоз просто. В началото сръбският президент е приказвал единствено с Путин, диалогът им на четири очи е траял повече от час, а 40 минути са били отдадени точно на Косово.

Вестникът прибавя, че Вучич не е срещнал схващане от страна на Путин по въпроса за какво Русия не би трябвало да наложи несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в случай че Китай в действителност сложи на разискване участието на Косово в международната организация.

" Комерсант " показва още, че сръбският президент е разговарял с Путин на съветски език, въпреки че съгласно протокола един държавен глава би трябвало да приказва на родния си език, без значение че владее добре езика на събеседника си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР