Сръбският президент Александър Вучич направи извънредно изявление днес по повод

...
Сръбският президент Александър Вучич направи извънредно изявление днес по повод
Коментари Харесай

Вучич: Изборите са редовни, следващият вот ще бъде през 2027 г.

Сръбският президент Александър Вучич направи изключително изказване през днешния ден във връзка на апелите на опозиционната коалиция " Сърбия против насилието " за отменяне на резултатите от локалните и парламентарните избори в страната, които се организираха предходната неделя. Според него за всички 496 тъжби, импортирани от страна на опозицията, вътрешното министерство е открило, че всички те са неоснователни. Вучич съобщи, че в Белград ще има нови избори, в случай че няма нужното болшинство. Той заяви, че новият парламент ще се събере още при започване на януари следващата година, а до края на февруари ще има и ново държавно управление. Вучич за следващ път акцентира, че няма да признае " самопровъзгласилата се самостоятелност " на Косово.


Вучич няма да поддържа " никакъв документ, който би го задължил да поддържа и помогне на управляващите в Прищина да бъдат членове на Организация на обединените нации ".

Според него от прилежаща Република Сръбска, която е част от БиХ, в Белград са дали своят вот единствено 5100 души. " Изборите минаха на процедура без нито един случай, по-малко тъжби спрямо предишните. Аз съм горделив с метода, по който мина вота ", сподели още той.

Изявлението на Вучич бе излъчено по държавната телевизия РТС и по всички проправителствени медии.

Заедно с Александър Вучич в постройката на президентството бе и премиерката Ана Бърнабич.

По отношение на гладната стачка на един от водачите на опозицията - Мариника Тепич, президентът прикани: " желая да ги помоля да прекратят основната стачка, да се върнат към своите отговорности, и да си провеждат свободни митинги ".

Според Вучич в Сърбия няма да има " насилствена промяна на властта. Властта се сменя на избори. Сърбия е демократична страна ". С тези думи Вучич отговори на апела на Мариника Тепич, че " президентът се нуждаел от психиатрично лекуване ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР