Сръбският премиер Ана Бърнабич съобщи, че дронове са заснели една

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич съобщи, че дронове са заснели една
Коментари Харесай

Сърбия: Дронове снимаха наши казарми, другият път ще ги свалим - Топ новини

Сръбският министър председател Ана Бърнабич заяви, че дронове са снимали една от сръбските позиции в сухопътната зона за сигурност (край границата с Косово), двете им казарми и че президентът Александър Вучич е дал „ заповед за увеличение на полицейската отбрана във въздуха “, съобщи организация Бета.

„ Тази заповед е непрекъсната и в случай че сходни неща се повторят, ще свалим всеки подобен аероплан, това би направила всяка страна “, сподели Бърнабич пред сръбската държавна телевизия (РТС). Тя не пожела да каже чии са дроновете и добави, че повече за това могат да приказват Вучич или министърът на защитата Милош Вучевич.

Президентът на Сърбия и висш главнокомандващ на въоръжените сили Александър Вучич нареди нощес всички противников дронове на територията на централна Сърбия да бъдат неотложно унищожени, заяви „ Вечерне новости “.

Вучич се решил на тази стъпка след случай, станал в региона над Мердаре и в покрайнините на Рашка, когато незнайни дронове следили казармите и позициите на сръбската войска, написа вестникът, като се базира на свои източници.

За да се предотвратят по-нататъшни противников дейности, сръбските изтребители МиГ-29 бяха вдигнати за следене и вероятно атакуване на вражеските самолети.

Не след дълго следените обекти напуснаха въздушното пространство на Сърбия и в случай че не бяха го създали, щяха да бъдат унищожени, защото висшият главнокомандващ издаде заповед за неотложно деяние със зенитни оръжия, оповестява „ Вечерне новости “.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР