Сръбският премиер Ана Бърнабич настоява Новак Джокович да даде обяснения

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич настоява Новак Джокович да даде обяснения
Коментари Харесай

Страшен екшън! Сръбският премиер обвини Новак Джокович в измама и безотговорност

Сръбският министър председател Ана Бърнабич упорства Новак Джокович да даде пояснения за тестванията си за ковид от месец декември.

" Ако Джокович е излизал на открито с ясното схващане, че има позитивен PCR тест за ковид, това е чисто нарушаване на разпоредбите в Сърбия ", сподели Бърнабич. Самият Джокович заяви, че е получил здравно изключение за влизане в Австралия откакто в средата на месец декември е бил с позитивен тест за ковид.

" В тази обстановка се слага въпроса за неговите обществени изяви в този интервал. Документът, който бе възложен пред съда демонстрира, че Джокович е бил с позитивен тест на 16 декември. Само един ден по-късно на 17 декември той участва на конгрес проведен за младите тенисисти в Сърбия ", напомня белградското издание " Данас ".

" Ако вие сте с позитивен тест, тогава вие би трябвало да бъдете в изолираност. Не знам по кое време тъкмо е получил резултатите, по кое време ги е видял. При всички случаи има една " сива зона " в този случай. Само Джокович може да отговори на този въпрос ", сподели Бърнабич.

Съгласно сръбските правила всеки, който има позитивен тест за ковид, би трябвало да бъде 14 дни в самоизолация, в случай че в този интервал няма нов тест и той е негативен.

Граничните управляващи в Австралия сега проверяват достоверността на подадения от Новак Джокович документ, в която се твърди, че той не е пътувал 14 дни преди идването си в Австралия. В обществените мрежи обаче има известия, че в този интервал той е бил в Испания.

Ана Бърнабич сподели, че не приема позицията на Джокович за имунизацията и акцентира, че това е единственият метод за ефикасна битка против пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР