Сръбската Теленор банка“ постигна споразумение за стратегическо партньорство с български

...
Сръбската Теленор банка“ постигна споразумение за стратегическо партньорство с български
Коментари Харесай

Български фонд купи 85% от сръбската "Теленор банка"


Сръбската „ Теленор банка “ реализира съглашение за стратегическо партньорство с български капиталов фонд „ Ривър Стикс Кепитъл “, който закупува 85% от акциите на банката.

Това е първата инвестиция на българския фонд на сръбския пазар, се споделя в общо известие на двете финансови институции, представено от локалните медии.

Председателят на УС на „ Теленор банка “ Ингеборг Офтсхус и генералният шеф на „ Теленор “ в Сърбия обявиха, че стратегическото партньорство с „ Ривър Стикс Кепитъл “ е стъпка към развиването на тази банка. По този метод ще се разшири активността на институцията и ще се подобрят услугите на пазара за клиентите.

Генералният шеф на капиталовия фонд Елвин Гури съобщи от своя страна, че инвестицията в „ Теленор банка “ е идеална опция за фонда да стъпи на атрактивния сръбски пазар.

Елвин Гури е един от основателите и шефовете на JetFinance - българска финансова институция. До продажбата ù на BNP Paribas през юли 2007 година, JetFinance се трансформира в най-големият самостоятелен потребителски кредитор в Югоизточна Европа, като отпуска над 1,5 милиона заеми, възлизащи на към 500 млн. евро, на над  700 000 български физически лица. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР