Сръбската прогресивна партия (СПП) трябва днес да реши кой ще

...
Сръбската прогресивна партия (СПП) трябва днес да реши кой ще
Коментари Харесай

Днес Сърбия ще научи името на новия си премиер

Сръбската прогресивна партия (СПП) би трябвало през днешния ден да реши кой ще бъде новият министър председател на Сърбия.

Заседанието на председателството е планувано за 17:00 часа и е закрито, след което ще бъде оповестено решението.

Досега двамата съществени претенденти за мандата бяха Ана Бърнабич, актуалният министър председател на Сърбия, и кметът на Нови Сад Милош Вучевич, макар че водачът на СПП Александър Вучич сподели по-рано, че има още две имена, само че той не желае те да бъдатразкрити.

Милош Вучевич, кмет на Нови Сад, споделя, че е разумно новият министър председател да бъде от редиците на СПП, само че остава да се види дали ще бъде реализирано друго съглашение с съдружен сътрудник.

“В СПП няма " предизборна акция " сред мен и Ана Бърнабич.Политически разумно е СПП да предложи кандидатура и да разгласи името на новия министър председател.По-важно обаче е каква политика ще води новото държавно управление от това кой ще бъде мандатоносителят.Каквото и да е решението, Ана Бърнабич и аз ще работим дружно " акцентира Вучевич, добавяйки, че позицията на министър-председател е " доста по-голяма отговорност, в сравнение с привилегия ".

“Който и да стане министър председател, го чака доста работа и огромна отговорност.Бъдещият министър председател ще би трябвало да раздели белите коси с президента.Ще има проблеми, ще би трябвало да се прекръсти и да запретне ръкави ”подчертава Вучевич.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР