Спряно е изтичането на отпадни води край язовир Цонево, съобщиха

...
Спряно е изтичането на отпадни води край язовир Цонево, съобщиха
Коментари Харесай

Спряха изтичането на фекални води край язовир Цонево

Спряно е приключването на отпадни води край язовир Цонево, оповестиха от локалната екоинспекция.

Съоръженията, посредством които нерегламентирано се отвеждаха отпадъчни води край язовир Цонево, са демонтирани и приключването е спряно. При инспекцията участваха и представители на притежателя на парцела и ползвателя " Съни Бел-20016 " ЕООД.
 Фекални води се изливат в язовир Виж още
В неделя бе открито приключване на отпадъчни води с битово-фекален темперамент от комплекс " Дебелец " в село Дебелец. В наличието на контролните органи бяха демонтирани контакторът за включване на помпата, електрозахранващият кабел към нея и пожарникарският шланг към тръбата на изхода от шахтата за отпадъчни води. Демонтираните съоръжения са конфискувани, а шахтата - почистена.

На 26 август РИОСВ-Варна ще сформира акт на шефа на сдружението, който би трябвало да се яви в инспекцията.

На " Съни Бел-20016 " ЕООД е обещано и наставление всеки месец до края на 2020 година да показва информация за количествата употребена вода от водопроводната мрежа и количествата отпадъчна вода, превозена до най-близката пречиствателна станция.

Министерство на околната среда и водите предизвестява, че всяко нерегламентирано заустване в реки и язовири предстои на глоба съгласно екологичното законодателство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР