“Спрях се на вашата формация в търсене на най-голям шанс

...
“Спрях се на вашата формация в търсене на най-голям шанс
Коментари Харесай

Радев даде на Нинова букет червени рози и папката с мандата frognews.bg

“Спрях се на вашата групировка в търсене на максимален късмет за сформиране на работещо държавно управление с ясна политическа отговорност. Във времена на мощно политическо опълчване Българска социалистическа партия сподели, че може да прави взаимни отстъпки и да реализира единодушие, да ръководи със свои идеологически съперници, да взаимодейства еднообразно добре с новите и старите обединения в Народното събрание ”, уточни Радев при връчването на мандата.

“Благодаря за доверието. Разбирам отговорността. Ще създадем всичко, което зависи от нас. Доказахме, че можем да приказваме рационално, умерено и с отговорност към националния интерес. Ще продължим в този дух да търсим единодушие ”, отвърна Нинова.

 

Тепърва през седмицата алените ще се съберат на Национален съвет, с цел да решат от кои парламентарни групи да желаят поддръжка. 

 

Няма краен период, в който третия адресат на мандата би трябвало да предложи държавно управление. Конституционният съд обаче споделя, че мандатът не би трябвало да се бави дълго и показват като рационален период седем дни. 

 

Миналата седмица вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че президентът ще даде мандата на партията, която е най-близо до “Дондуков 2 ”. По думите й изборът на Радев стъпва върху това коя групировка ще продължи политиките на президента.

 

ФрогНюз напомня, че до тук се стигна откакто от ГЕРБ и “Продължаваме Промяната ” не съумяха да съберат нужната поддръжка за съставянето на постоянно държавно управление. След този неуспех се заприказва за опцията президентът да връчи мандата на “Демократична България ”. Този сюжет даже бе разискван сред Политическа партия и президента, когато партията на Кирил Петков върна несбъднат втория мандат. 

 

Това е четвъртият път за последните близо две години, в който президентът взема решение да даде последния мандат на Българска социалистическа партия. Досега опитите им за сформиране на държавно управление бяха несполучливи.

 

Ако и този път се окаже несполучлив, страната ни отива на следващи предварителни избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР