Спри да се миеш, прибирам се след 3 дни.“ Това

...
Спри да се миеш, прибирам се след 3 дни.“ Това
Коментари Харесай

Парфюмът - езикът, на който разговарят телата

„ Спри да се миеш, връщам се след 3 дни. “ Това е една от прословутите изречения в любовната преписка на император Наполеон Бонапарт с обичаната му брачна половинка Жозефин, която той написа след борба на път за дома. Искал е оптимално да се наслаждения на естествения аромат на тялото на Розата от Мартиника. Любовният живот на Наполеон и Жозефина е добре прочут с помощта на нейната пристрастеност да пази всичко, което е обвързвано с тях двамата, и по този начин техните бурни пристрастености, добре разказани, са се трансформирали в легенда и образец за това по какъв начин се разнообразява и поддържа ползата към колегата в интимния свят.Знае се, че Наполеон е имал извънредно мощно подушване. Митът гласи, че адютантът му, от боязън да не си навлече неговия яд, го събуждал след изтощителна борба, като отрязвал парче узрял камамбер и го поднасял под носа на генерала. Вдъхвайки миризмата му, Наполеон отварял очи и с усмивка на уста възкликвал: Жозефин!С нищо незаменима е силата на миризмите в живота ни. „ Този, който ръководи ароматите, държи и сърцата на хората “, споделя мъдрата сентенция. Целият ни живот е свързан от миризмите. От първия полъх на майчиното мляко с мирис на ванилия – най-деликатната фалшификация, основана от природата, през обичаните ухания на какао и пролетен дъжд от детството, до вълнуващия аромат на обичан човек.Помните ли коя бе първата миризма в живота ви? За мен най-първото сладко ароматно прекарване беше миризма на малина, която се разнасяше от червилото на майка ми. И до през днешния ден жадувам за ласката на това благоухание, боготворя малини и като цвят, и като усет.А има ли някоя миризма, която всякога да носи неописуема приятност? Имам жокер: всеки от нас знае по какъв начин мирише едно бебе: на прясно опечена питка с масло, натопена в мляко, с карамелено-сладък вкусов колорит на финала. Божествено благоухание. Нямаме насита да вдъхваме още веднъж и още веднъж тази до премала красива миризма. Умилява и разтапя сърцето. Споменът за това благоухание прави чертите на лицето меки, усмихваме се всякога, щом ни застигне някъде.

Любов от първи аромат А задавали ли сте си въпроса любовта може ли да мирише и какъв е нейният мирис? Може ли да я разпознаем единствено по едно вдъхване и съществува ли обич от първи „ аромат “?Случвало ли ви се е да изпитвате мощно привличане към някого, без да имате пояснение за какво?  А усещали ли сте тялото ви да потръпне при доближаване до непознато тяло? Е, всичко това се дължи на феромоните, споделят учените. И вие не сте луди или нимфомани. За всичко е виновна химията и едни мънички молекули, които се отделят от жлези в региона на мишниците и гениталиите и ни карат да полудяваме по нечия непосредственост. След като се отделят от нас, те попадат във въздуха и биват улавяни от рецептори на обонянието на близките, по този начин доближават до центрове в мозъка и провокират мощно увлечение и полово предпочитание към съответния човек.При животните феромоните имат голямо значение за основаването на потомство. В размножителния интервал това е единственият метод, по който те избират с кой сътрудник да основат потомство. Просто и елементарно. И би трябвало да признаем, добре се оправят.Та си мисля, че от време на време може би е добре да се върнем към най-базовите си инстинкти и да дадем по-голям късмет на феромоните да оказват помощ на телата ни да намерят подобаващ сътрудник в този все по-комплициран свят на другарство. Тяхната мощ е отслабнала при хомо сапиенса, само че я има! Трябва ѝ единствено малко терен, с цел да разбута парфюми, облекла, пудри и да стигнем до чистата природа.

Игра на феромони Ето го главният мъжки феромон – андростерон. Изскача от потта (и от време на време се трансформира в много огромно предизвикателство за сензитивните ни носове, несвикнали да се конфронтират с сходни дадености на плътта. Те биват измити, изтрити, парфюмирани и потиснати съответно. Защото нашата просвета през днешния ден ги е определила като неприемливи).При дамите феромоните с най-важно значение са два съществени ухажора: андростенил и копулин. Копулинът се е настанил във вагиналните течности, изключително по време на овулация. Природата си е свършила съвършено работата. През този интервал дамата отделя яйцеклетка и тогава може да забременее. Ето по тази причина и по време на овулация отделя по-голямо количество феромони, което я прави по-привлекателна за срещуположния пол. Тялото доста по-добре знае от мозъка какво е вярно за него. Феромоните са биологичната причина за тази „ химия “ сред двама души. Любов, в която има сходно привличане, дава обещание да бъде мощна и вълнуваща.Все отново не трябва да забравяме, че миризмите и ароматите са скотски инстинкт, а задачата на животните е да намерят най-силния и най-здравия сътрудник, с цел да оставят потомство. Разбира се, не можем да оставяме и нашия разум, полезности и стремежи без поддръжка, тъй като концепцията е не просто да имаме потомство с някого, а да живеем щастливо и хармонично с него. Връзките и връзките сред хората са по едно и също време най-лесното и най-трудното нещо, тъй като са многопластови и разнопосочни.Индивидуалният аромат на всеки от нас също е неповторим, както и отпечатъците на пръстите, и в забележителна степен дефинира привлекателността ни. Колко труд си е дал Създателят, с цел да ни персонализира и по този метод! За следващ път съм на колене пред неговата велика мощ и обич към нас, хората. Всеки от нас е със собствен непостижим с никой различен аромат, не е ли знамение това?

Уханията като информация Когато мъжът поддържа връзка с дамата, постъпващите във тип на ухания сигнали се преобразуват в неговия основен мозък и водят до смяна на биохимическите процеси в организма. При това у мъжа се усилва количеството на тестостерон, променя се аурата и енергийният капацитет, което го подтиква към полови интензивности. При дамите сигналите за привлекателно благоухание внезапно усилват количеството на естрогена, тогава стават възприемчиви към ухажванията на съответния мъж. Тук и стартира това, което назоваваме обич от пръв взор, което си е обич от първо помирисване.
И това още не е всичко. Учените са потвърдили, че феромоните предават и генетична информация, която се възприема от двата пола на подсъзнателно равнище. Получава се по този начин, че един мъж или жена сортира сътрудник според от неговото ДНК, или по-точно – съгласно така наречен обща хистологична съгласуемост. Тя съставлява набор от гени, свързани с имунната система на всеки един човек.

Летливото царство на миризмите Но каквито и да са позитивите от естествените ни миризми, без благоуханията животът ни през днешния ден би бил същински призрачен сън. Хвала на египтяните, които са основали първи парфюмите, чиито миризми можем и през днешния ден да усетим.Само за момент желая да си представим картината на един феодален град с цялата палитра от миризми, които го владеят: невъобразима воня на тор, урина, на гнилоч и мишина, на скапано зеле и овча тлъстина, на плесен и прахоляк, на мазни чаршафи, спарени пухени завивки и претъпкани нощни гърнета. Комини, бълващи воня на сяра, кланици в зловония от съсирена кръв. Хората, вонящи на пот и непрани облекла, усти със загнили зъби, стомасите, връщащи мирис на запарен лук. Смрад от реките, от площадите, от църквите, от дворците. Смрад от свещеника, от калфата, зловоние от аристокрацията, от краля даже. Със сигурност това би ни умъртвило през днешния ден.Благоуханията са неразривна част от битието ни. Хубавите миризми свързваме с добър метод на живот, просвета, те са част от високия елит и бонтон. Парфюмът е иззел част от функционалностите на феромоните. Той е, който ни показва на околния свят с доста характерния си език. Избор в осем стъпки
На вашето внимание предлагам мини справочник за парфюма: • Как ще познаете вашия? То е като обич от пръв взор, ще ви плени още с най-първото поемане. Този избор вършим инстинктивно. Свързан е с нашата същина.• Всички парфюми „ разцъфтяват “ след известно време. Добре е да се изчака малко, до момента в който съставките им се развият.• Купувайте ‘eаu de parfum’. Той не е по този начин мощен като чистия парфюм и има доста по-траен мирис от ‘eаu de toilette’.• „ Дълго откакто човек е не запомнил какво е носила една жена, споменът за нейния парфюм остава “, споделя Кристиан Диор. Тук изключително значимо е златното предписание: Less is more. Носовете към вас е по-добре да тичат след уханието, вместо да се давят в него. Две капки парфюм зад ушите и отвътре на китката са задоволителни за ароматното ви наличие за през целия ден.• Ако не сменяте постоянно парфюма си, той ще се трансформира във визитна картичка за вас, ще бъде още една ваша характерност, по която ще ви отличават от другите и ще ви помнят.• Не се тормозете, в случай че някой различен има същия парфюм като вашия. Върху кожата на всеки човек миризмите се развиват по друг метод.• Парфюмът е бърз и безотказно сполучлив антидепресант. Вдъхване на обичан мирис приласкава и стопля, оказва помощ сами да се измъкнете от прочувствено проваляне, успокоява.• Парфюмът пали въображението на оня, който го вдъх-ва. Понякога е изцяло задоволително той да е единствената ви одежда за нощта. Точно като Мерилин Монро, която в леглото носела единствено обичания си „ Шанел 5 “.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР