Справяме се добре, но още не сме излезли от зоната

...
Справяме се добре, но още не сме излезли от зоната
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Още не сме преминали пика на петата вълна

" Справяме се добре, само че още не сме излезли от зоната на пика и не трябва да се отпускаме ", това написа във фейсбук математикът проф. Витанов в коментар за пика на коронавирус вълната.

Ето какво още написа той:

1. Винаги съм казвал, че пикът на една вълна не е точка във времето, а период. Влиза се в околопиковата област на вълната и се стои там до момента в който се пречупят съответстващите трендове. Тогава се излиза от зоната на пика.

2. Кои са релеватните трендове за вълната на Омикрон. Те са два: трендът на повишение на броя на новите случаи и трендът на увеличение на заетите кревати в лечебните заведения.

3. Двата тренда не са пречупени, тъй като вторият - този обвързван с лечебните заведения не е пречупен. Следователно не сме излезли от региона на пика на вълната. 

4. Напомням прогнозата ми от ноември месец предходната година, че пикът на вълната ще е през февруари и ще излезем от него към средата на месеца. За първата и втората седмица на февруари прогнозата беше и е, че ще сме в региона на пика. 

5. Заключение: оправяме се добре, само че още не сме излезли от зоната на пика и не трябва да се отпускаме. Помнете - всеки сюжет може да бъде дестабилизиран, в това число и този с излизането от зоната на пика. 

6. Какво значи: оправяме се добре. Справяме се добре спрямо други страни, тъй като тук няма суперпожар и претъпкани лечебни заведения. Има висока смъртност, само че тя е разследване от инатлък. Можехме да се оправим и по-добре. Не се справихме по-добре - смъртността към този момент мина 33 500, а записаните случаи гонят 1 милион. Като станат 1 милион, ще има специфична записка тук. Защото юрдеците окрякаха Вселената, когато беше направена тази прогноза, че Витанов брои трупове и плаши хората, че щяло да има 1 милион регистрирани случая. 

7. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР