Spotify се похвали с 2 млн. повече абонати и 24%

...
Spotify се похвали с 2 млн. повече абонати и 24%
Коментари Харесай

Spotify отчете 2 млн. повече абонати въпреки трудностите

Spotify се похвали с 2 млн. повече клиенти и 24% годишен растеж на приходите през първото тримесечие. Добрите резултати на музикалната стрийминг платформа идват макар изгубените консуматори заради отдръпването ѝ от съветския пазар. Шумът към подкаста на Джо Рогън и протестът на няколко известни реализатори също не са съумели да ударят растежа на компанията. Spotify предвижда, че ще продължи да се уголемява с още по-бързи темпове и ще прибави 5 млн. клиенти през идващото тримесечие макар.

През първото тримесечие на годината Spotify регистрира растеж на платените си клиенти с 15% на годишна база до 182 млн., или с 2 млн. повече от предходното тримесечие. Месечните дейни консуматори са нарастнали с 19% на годишна база и доближават 422 млн. спрямо 406 млн. в края на 2021 година Въпреки компликациите през последното тримесечие нарастванията са съпоставими с тези от предходните интервали, а регистрираните приходите за януари - март доближават 2.7 милиарда евро.

Spotify не съумява да доближи задачата си от 183 млн. клиенти през това тримесечие. Платформата спря премиум услугата си в Русия след началото на войната в Украйна, с което по-нейни калкулации е изгубила към 1.5 млн. клиенти. Компанията определяше стъпването на съветския пазар през 2020 година като едно най-успешните си разширявания, напомня The Verge. Като се изключи резултатът от отдръпването, растежът на клиентите надвишава упованията, споделят от компанията.
Реклама Подкастът на Рогън също усилва клиентите си
от края на януари също не се е отразил на Spotify, а може би даже е имал позитивен резултат за компанията. В началото на годината известни реализатори като Нийл Йънг и Джони Мичъл смъкнаха музиката си от платформата с искане Spotify да стартира по-стриктно да модерира наличието и да не разрешава разпространяването на дезинформация. Повод за абсурда стана подкастът на Джо Рогън, който е и най-слушаният на платформата. Експерти в медицината алармираха, че той и негови посетители популяризират подправени вести за коронавирус и имунизациите. Много консуматори обявиха в обществените мрежи, че ще се откажат от Spotify, а съперниците ѝ побързаха да се възползват от опцията със специфични предложения. Spotify обаче относително бързо реагира и стегна контрола. Скандалът, наподобява, се е отразил добре на Рогън, който неотдавна разгласи, че клиентите на подкаста му също са се нараснали с 2 млн.

Въпреки положителните резултати акциите на Spotify са изгубили над 50% от цената си от началото на годината. Компанията е наранена фундаментална преоценка на бизнес модела на стрийминга след. Пазарната стойност на Spotify се е свила до 21 милиарда $, което е една трета от достигнатия връх по време на пандемията.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР