Способността за постигане на ерекция, потентността и доброто сексуално здраве

...
Способността за постигане на ерекция, потентността и доброто сексуално здраве
Коментари Харесай

Потентност с напредване на годините – как да спасим сексуалния си живот отвъд средната възраст

Способността за реализиране на ерекция, потентността и положителното полово здраве са значими детайли от живота на всеки мъж. Проблемите, свързани с мъжката потентност, нормално тормозят мощния пол и въздействат отрицателно на самочувствието и менталното здраве на мъжете. С напредването на възрастта нормално тези терзания се натрупват от ден на ден, дружно с други здравословни недоволства. За благополучие, има доста способи да се уверим, че и след 40-годишна възраст ще можем да се погрижим за тялото си и да запазим всички негови функционалности. На пазара съществуват и чудесни профилирани добавки като Alphain, които могат да бъдат потребни, що се отнася до недоволства, свързани с потентността и напредването на възрастта.

Що се отнася до полово здраве, значимо е да обърнем внимание на хормоните, и по-точно на производството на тестостерон в организма. Други основни фактори са положението на простатата и несъмнено, холистичната грижа за здравето –  уравновесена диета, физическа интензивност и надзор над напрежението.

Но първо няколко думи за тестостерона. Той е:

Мъжкият полов хормонПроизвежда се в тестиситеОтговорен е за либидотоИграе роля в растежа на мускулатурата и окосмяването.

Казано в резюме, тестостеронът е една от главните аргументи мъжете да наподобяват по метода, по който сме привикнали те да наподобяват. Той въздейства и върху държанието им; високият (да не приказваме за свръхвисокия) тестостерон се асоциира с високо самочувствие, увереност, в някои случаи даже с отрицателни характерности като нараснала податливост към експанзия. Ниският тестостерон води до разнообразни затруднения и проблеми:

Еректилна дисфункция (ЕД) – некадърност да получиш или да задържиш ерекция, без значение от съществуването на външна стимулацияНисък брой сперматозоидиНамалено полово желаниеДепресияРаздразнителностНамаляване на мускулната маса и повишаване на телесното тегло.

Тестостеронът е интегрална част от себеусещането на един мъж. Същото се отнася и за потентността и половото здраве. Двете неща са тясно обвързани и се въздействат взаимно. Освен това резултат върху тях оказват и цялостен куп от ежедневни фактори. Някои от най-често срещаните са:

Нездравословно хранене – злоупотребата с кофеин може се отрази отрицателно на мъжкото здраве, както и прекаляването със захарта и мазните и тежки храни. Проблемен може да бъде и дефицитът на протеин в диетата, а всичко това в композиция се отразява отрицателно върху потенциала на тялото да създава тестостеронЛипса на физическа интензивност и обездвиженостДефицит на избрани витамини (най-често B, C, D)Хронично недоспиване и/или неприятно качество на съняДългосрочно тютюнопушене и приложимост на наркотициОпределени медикаменти – доста от веществата, с които се контролира производството на допамин в мозъка и се лекуват депресивни или притеснителни положения, могат да доведат до краткосрочни проблеми с производството на тестостерон и половото здраве.

Но оттатък това има една обикновена, общоприета истина: времето не прости никому и рано или късно всеки един от нас минава оттатък годините на пиково произвеждане на тестостерон (до 30) и навлиза в междинната възраст. Между 30 и 40, всяка година тялото стартира да създава по към 1% по-малко тестостерон от миналата. В този интервал измененията към момента са прекомерно незначителни, че да си личат, само че нормално след 40-годишна възраст намаленото либидо става по-очевидно за мъжете. То е един от признаците на така наречен хипогонадизъм, както се назовава ниското равнище на тестостерон. Ефектите от тези промени могат да се адресират по доста способи, като единствено един от тях са артикули като Alphain, които съдържат естествени субстанции, потвърдили се през поколенията със своето удобно деяние върху простатата и половата система на мъжете. Освен това има и промени, свързани с ежедневните привички и метода на живот, които могат да бъдат потребни:

Афродизиакални храни – авокадо, любеница, какао, стриди, спанак, ягоди, някои типове риба: всичко, което има високо наличие на цинк, което на собствен ред предизвиква производството на допамин и предизвиква половото здраве. Редовно придвижване – тялото не е цялост от дребни детайли, а цялостен организъм, който се нуждае от холистичен метод. Качествен сън – сънят е един от най-подценяваните фактори, що се отнася до здравето. Често „ крадем “ часове от него, с цел да работим, да се социализираме или да се грижим за децата, само че дълготрайното недоспиване води до съществено намаление на качеството на живот. Правилните хранителни добавки – както споменахме към този момент, множеството от тях се съдържат в Alphain. Бабини зъби ( Tribulus terrestris ), които въздействат върху сърдечно-съдовата система и подкрепят уринирането и производството на тестостерон, Сао Палмето за стероли и мастни киселини, дестилат от Дамяна, черна мака, селен, гореспоменатият цинк – всичко това е нужен съдружник на тялото в борбата с резултатите от натрупването на годините. Контрол на напрежението основно е да обърнете внимание на психическото си положение и да контролирате равнищата на стрес, когато е допустимо изключително в случай че се пробвате да се погрижите за половото си здраве безспорно е, че двете неща са свързани.

Важно е да споменем, че проблемите с ерекцията и генерално ниските равнища на тестостерон могат да са признак на избрани (доста сериозни) болестни положения. Затова е значимо да се консултираме въпреки всичко и с доктор. Никоя диагноза не може да бъде крайна преди да бъде доказана от доктор. Някои от положенията, за които би трябвало да имаме едно мислено при проблеми с ерекцията, са:

ДиабетПроблеми със сърдечно-съдовата системаАтеросклерозаБъбречна недостатъчностВисоко кръвно наляганеХронично ментално заболяване

Другият източник на терзание във връзка с половата функционалност на мъжа е простатата. С годините при доста мъже тя се уголемява и основава разстройства, свързани с уринирането и сексуалността. Това е по този начин наречената доброкачествена хиперплазия на простатата (BPH), която не е раково заболяване и съставлява нарушаване, при което размерът на простатата се уголемява с възрастта. При някои мъже хиперплазията може да докара до следните проблеми:

Често уриниранеНеспособност за изпразване на пикочния мехур докрайДискомфорт или болежка при уриниране

Отново, както и в тази ситуация с произвеждането на тестостерон, най-хубавата отбрана от тези проблеми и най-хубавата тактика за полово здраве е здравословният метод на живот, постоянната физическа интензивност и уравновесеното хранене. Един постоянно пренебрагван факт е, че един от най-хубавите способи за „ поддръжка “ на простата е постоянната полова интензивност, защото по този начин се подсигурява постоянното изхвърляне на нездравословните субстанции от нея. Стигаме до заключението, че всичко е обвързано по един доста натурален метод – с цел да си осигурим здрава полова функционалност, би трябвало да живеем пълноценно, уравновесено и здравословно. В помощ тук идва и Alphain , богат на потребни съставки като бабини зъби, селен и цинк, които обезпечават нужните субстанции и минерали за поддържане на системата в редовност. Напредването на възрастта не би трябвало да значи завършек на половата интензивност, а един нов (и може би даже още по-вълнуващ!) стадий от живота.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР