Спортният министър Радостин Василев хвърли поредна доза обвинения срещу ръководните

...
Спортният министър Радостин Василев хвърли поредна доза обвинения срещу ръководните
Коментари Харесай

Радостин Василев с обвинения в престъпна дейност срещу ръководителите на големи спортни обекти у нас

Спортният министър Радостин Василев хвърли поредна доза обвинявания против управителните органи на комерсиалните сдружения в най-големите спортни обекти в България. Той даже дефинира активността им за „ незаконна “.

„ Ще извадим количествено-стойностната сметка на ремонта, който е осъществен през 2018 и 2019 година в Зимния замък. Ще бъде тествано какво е ремонтирано, по какъв начин е ремонтирано и в какво положение е сега. Според мен не се вижда ремонт за 600 000 лева, камо ли за 6 млн. лева, само че аз не съм специалист в оценка на сходни действия. Има органи, които ще го създадат. За мен, в случай че по този метод ремонтираш база, е най-малкото нецелесъобразно “, сподели Василев пред Nova.

Той персонално инспектира положението на „ Зимния замък “ и спортния комплекс „ Червено знаме “, като разгласи положението и на двата обекта, за окаяно.

„ За три месеца нямах нито един сигнал от управленията на „ Национална спортна база”, „ Академика 2011” и „ Сердика спортни имоти”. Нямах даже връзка с тези сдружения. Те са ръководени по незаконен метод от хора, на които би трябвало да се търси наказателна отговорност. Това нещо е несъмнено “, сподели още той пред малкия екран.

По всичко проличава мандатът на Радостин Василев ще бъде отдаден напълно на битката с корупция в спортния бранш, където България се трансформира от водеща мощ в Европа през годините в страна, която изпраща все по-малко спортисти на най-престижните шампионати, изключвайки несъмнено художествената гимнастика и част от бойните спортове.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР