Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора е песимист за възобновяването

...
Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора е песимист за възобновяването
Коментари Харесай

Италия може да последва примера на Франция

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора е черноглед за възобновяването на Серия " А ". Според него страната може да направи като Франция и да постави завършек на футболния сезон. Също по този начин той предложи на клубовете да насочат мислите си към идващия шампионат.

 Официално: Без спорт във Франция до септември

" Днес и на следващия ден ще има срещи сред футболната федерация и научно-техническия комитет по отношение на медицинския протокол, който ще се следва. Предоставеният от федерацията не беше задоволителен и по тази причина не позволихме възобновяването на тренировките да бъде още на 4 май. Винаги съм казвал, че връщането към подготвителния развой не значи безусловно възобновяване на сезона. Виждам все по-тесен път. Единствената опция на несигурността, която съществува през днешния ден, е да следваме пътя, подхванат от други страни.

Vincenzo Spadafora:

“Today and tomorrow morning there will be a series of meetings to decide what to do. I see the path of recovery getting narrower and narrower. Training must resume but, if I were in the clubs, I would think about safely organizing the next championship. “ https://t.co/gR9MH1nLIY
— SSC Napli News (@SSCNapoliNews_) April 29, 2020
Ако бях президент на футболен клуб, бих мислил повече за това по какъв начин през август да стартираме идващия сезон безвредно. Бих предложил проект " Б ". Френското състезание няма да е последното, което ще завърши прибързано. Това може да накара Италия да предприеме същия метод. Започва да ми се коства, че през идващите дни ще има изненада - президентите ще ме помолят сезонът да бъде преустановен напълно, с цел да могат да се приготвят за идващия. Като министър бих бил простак да демонизирам футбола и Серия " А ". Те носят пари за цялата спортна система. Факт е обаче, че в случай че няма сигурност, ще бъдем принудени да прилючим акцията ", разяснява Спадафора пред LA7.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР