Спортният министър Красен Кралев получи медал Спортът за един мирен

...
Спортният министър Красен Кралев получи медал Спортът за един мирен
Коментари Харесай

Kрасен Кралев и Белчо Горанов получиха медали от БОК

Спортният министър Красен Кралев получи орден " Спортът за един кротичък свят " от Българския олимпийски комитет (БОК). Кралев беше отличен по време на церемонията по връчването на премиите " Спортен Икар ". Поводът е петдесетгодишният празник, който той навърши при започване на 2017 година

Кралев получи орден и специфичен плакет от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, откакто преди този момент връчи премията за тима на годината на националния отбор по волейбол за дами до 23 години.

На собствен ред Горанов също беше отличен с орден от БОК. Той получи наградата " Надежда Лекарска " за нравственос, олимпийско обучение и образование поради " приноса му в активността на олимпийската академия и разпространение на олимпийските полезности ".

С медали на БОК във връзка навършване на кръгла годишнина бяха отличени още трикратната международна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова , олимпийският медалист в ски бягането от Лейк Пласид 1980 Иван Лебанов , двойният олимпийски първенец в кану каяка от Сеул 1986 Николай Бухалов , бронзовият медалист в джудото от Москва 1980 Илиан Недков , двукратният бронзов медалист в битката от Мюнхен 1972 и Монреал 1976 Стефан Георгиев , двукратният участник на олимпийски игри в модерния петобой Георги Стоянов , както и спортните публицисти Вера Маринова и Боряна Тончева .

Със златни значки на БОК бяха наградени на двама медалисти от европейския малдежки олимпийски фестивал в Гьор - Валентин Андреев и Дейвид Хъдъстоун . Те завоюваха бронзови оценки надлежно в леката атлетика и спортната гимнастика. Техните треньори - Адриян Андреев и Дамян Игнатов , също получи златна значка от БОК.

Последното от оценките на БОК отиде при изпълнителния шеф на " БМВ България " Александър Миланов . Той получи плакет с " благодарност за дългогодишното сполучливо партньорство ".

 Kрасен Кралев и Белчо Горанов получиха медали от БОК
© LAP.bg

Победителите в 26-ото издание на премиите " Спортен Икар " бяха оповестени предходната седмица, а през днешния ден бяха раздадени наградите в обособените категории. Големият " Икар " за достижение на годината предстоящо отиде при международния номер 3 в мъжкия тенис Григор Димитров . Той завоюва оценката за повторно след 2014 година

Димитров не участва на церемонията, защото се приготвя за старта на новия сезон. Наградата беше призната от неговата майка Мария Димитрова. Тя благодари от името на своя наследник за поддръжката, признанието и любовта, която той получава. " Григор обича България и се гордее, че е българин ", добави Димитрова.

Световният първенец по ски насочване Станимир Беломъжев печели икара в категория " Шампионско дългоденствие ". Освен международната купа в междинната отдалеченост през годината той завоюва бронз от европейското състезание и записа две победи в Световната купа.

 Kрасен Кралев и Белчо Горанов получиха медали от БОК
© LAP.bg

За тим на 2017 година бяха отличени националките по волейбол до 23 години с треньор Антонина Зетова, които завоюваха бронзов орден от международното състезание в Словения. Това беше първо отличие за българския женски волейбол от 17 години насам.

Фехтувачката Йоана Илиева завоюва " Икар " в категория " Млад и надарен състезател ". 16-годишната състезателка завоюва Европейската купа на сабя за кадети и завоюва сребърен орден от европейското състезание в тази възраст.

Управителният съвет на Фондация " Български спорт " избра и шестима спортисти, на които да връчи специфични награди за мощно показване през 2017 година Това са Радослав Янков (сноуборд), Борис Йотов (гребане), Лиляна Георгиева (лека атлетика), Александра Начева (лека атлетика), Мария Йовкова (тенис на маса) и Мирослава Минчева (спортна стрелба).

Лекоатлетът Мартин Живков печели премията за феърплей. Състезателят на " Академик " (София) е отличен за това, че даде бронзовия си орден в бягането на 400 метра от републиканското състезание за юноши младша възраст на своя противник Любослав Еленков, който беше декласиран поради влизане в непознат кулоар.

 Kрасен Кралев и Белчо Горанов получиха медали от БОК
© LAP.bg

Наградите " Спортен Икар ", които се провеждат от Фондация " Български спорт " и БОК и са измежду най-почитаните призове за спортни достижения, по традиция минаха в отсъствието на ръководителя на олимпийския комитет Стефка Костадинова. Последната й поява на церемонията беше преди две години, когато връчи премия на Валентин Златев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР