Спортният министър Димитър Илиев поздрави Спортист номер 1 на България

...
Спортният министър Димитър Илиев поздрави Спортист номер 1 на България
Коментари Харесай

Министър Илиев: Благодарим ти Александър за огромната радост, която ни донесе!

Спортният министър Димитър Илиев поздрави Спортист номер 1 на България Александър Везенков, откакто стана ясно, че родният национал ще играе за Сакраменто Кингс. По този метод Саша ще стане вторият българин в Националната баскетболна асоциация след нашата звезда Георги Глушков.


" Благодарим ти, Александър, за голямата наслада, която ни донесе! Гордем се с теб. Желаем ти доста триумф и успехите постоянно да са с теб ", написа Илиев в приветствения си адрес до Везенков.

27-годишният български национал ще подпише тригодишен контракт със Сакраменто за 20 милиона $. Контрактът на Везенков с Олимпиакос включва откупна уговорка за НБА в размер на 1.5 милиона $. Според регламента обаче Кингс ще платят половината, останалата част ще бъде покрита от самия състезател. Саша прекара последните 5 сезона в Олимпиакос, като беше определен за MVP в последното издание на Евролигата, а през последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната конкуренция на Стария континент.

Министърът на младежта и спорта не пропусна да поздрави и Станимира Петрова и сестрите Габриела и Стефани Стоеви за златните им медали надлежно в бокса и бадминтона на Европейските игри в Краков. Преди последния ден на Игрите в Полша, нашите са с общо девет медала - 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР