Спортният директор на Лудогорец, Георги Караманджуков, говори пред колегите от

...
Спортният директор на Лудогорец, Георги Караманджуков, говори пред колегите от
Коментари Харесай

Спортният директор на Лудогорец: Смяната на Шимунджа с Петев не беше планирана

Спортният шеф на Лудогорец, Георги Караманджуков, приказва пред сътрудниците от " Диема " за треньорската промяна отпред на " орлите ". Той изясни аргументите зад раздялата с Анте Шимунджа и добави, че диалозите с Ивайло Петев са минали елементарно.

" Ние сме имали желание за промяна на господин Шимунджа. Естествено, при нещата, които се случиха последните седмици - травмите, резултатите и най-много играта на тима, нямаше по какъв начин да не вземем ограничения. Първо, желая да кажа, че не е единствено господин Шимунжда отговорен за слабото показване. Вина носим и ние като управление, футболисти и всички. Знаете, че в такава обстановка, когато няма по какъв начин да смениш целия тим и се натрупа по този начин напрежение от липса на резултати, най-нормално треньорът е индивидът, който да поеме отговорност, въпреки всичко и той призна, че поема цялата отговорност, че представянето не дава отговор на изискванията и всичко което е обезпечено от притежателите на клуба и не отива на името на Лудогорец.
 Кмета не изневерява на своя жанр
Кмета не изневерява на своя жанр

Ивайло Петев постоянно поема тимовете си в средата на сезона

Ние постоянно сме заставали зад всички треньори. Фактът, че Ивайло Петев към момента няма образуван щаб приказва, че тази промяна не е предвиждана и замислена отдавна. Ивайло Петев е бил през цялото време, както тима потегля от Б Група първата година, цели три сезона той е сложил основите и той постоянно е бил част от Лудогорец. С господин Петричев сме от 12 години в клуба и аз в никакъв случай не съм губил връзка с нито един от треньорите, минали през Лудогорец. Дори когато беше треньор на Босна и на Загреб ние сме го питали за футболисти, съветвали сме се и освен с него.

Всички треньори, минали през Лудогорец, са част от историята ни. Всеки един от тях е дал своя дан за всичките триумфи на Лудогорец. Все още господин Петев няма щаб, тази промяна не е била планувана. Аз като състезателен шеф и хората към мен предложихме три кандидатури към притежателите и всички бяха на български треньори. Не мисля, че е колегиално да загатвам техните имена. Бях сигурен, че всеки от тях ще се оправи със дилемите. Важно беше кой най-добре познава най-малкия подробност, тъй като доста пъти съм споделил, че Лудогорец не е единствено футболен клуб, а е и бизнес план на братя Домусчиеви. Като поставихме всички плюсове и минуси надви Ивайло Петев да води тима. Все отново и други треньори получиха втори късмет. Мисля, че Ивайло е в една отлична възраст за старши треньор, натрупа опит и работи с доста съществени клубове и футболисти като имена и характери. Надявам се да се оправи с всички цели и задания. Аз желая да му благодаря, тъй като въпреки всичко той поема тима в много тежка обстановка.

Искам да благодаря на Анте, последните няколко треньора, които бяха на Лудогорец, на мен също ми се паднаха няколко тежки години, в които трябваше да бъде сменен този тим, който написа историята. Записа всички тези триумфи и популярни мачове в Европа, повярвайте ми това не е по никакъв начин елементарно да намериш заместници на Дяков, Марселиньо, Моци, Вандерсон и други е доста мъчно. Задачата беше тежка. Мисля, че сега това е най-младият тим на Лудогорец в цялата му история. На тези хора им би трябвало време и опит в европейските мачове. Искам да благодаря на Ивайло, разбрахме се за пет минути. В Лудогорец не са единствено финансови въпроси, бюджетът е много сведен, съобразяваме се с финансовия феърплей. Не можем да си позволим да харчим повече, в сравнение с изкарваме. При нас всичко е на чисто, на ярко, не изискуем суми към нито един от нашите сътрудници. С Ивайло Петев се разбрахме за минути ".
 Лудогорец пусна в продажба билетите за мача с Черно море
Лудогорец пусна в продажба билетите за мача с Черно море

" Орлите " приканват почитателите на Черно море, да се възползват от онлайн продажбата на билети
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР