Спортните състезания не са само съревнование между най-добрите атлети. Те

...
Спортните състезания не са само съревнование между най-добрите атлети. Те
Коментари Харесай

Красен Кралев: Спортът помага за развитието на туризма в България

„ Спортните надпревари не са единствено състезание сред най-хубавите спортисти. Те са мощен маркетингов инструмент, който оказва помощ за развиването на туризма в България “. Това съобщи инистърът на младежта и спорта Красен Кралев на конференция „ Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм “, проведена от Министерството на туризма.

„ Искам да благодаря на Министерството на туризма, че припозна Министерството на младежта и спорта като собствен мартетингов сътрудник. Още е рано да се приказва за състезателен туризъм в България, само че има доста съществени първи проблясъци за развиването на подобен. През последните години страната ни се утвърди като сполучлив уредник на интернационалните шампионати от най-голям сан. Всяко едно такова съревнование, с изключение на реклама за България, има и директни стопански изгоди – в страната ни идват хиляди спортисти, техните щабове, многочислени почитатели. Подобен вид мероприятия дават сериозен мотив да се приказва за България с позитивизъм. А както знаем, в туризма най-важното нещо е дестинацията да има положителен имидж “, сподели министър Кралев в своето изявление, оповестиха от ММС.
 kbon7236  kbon7364 красен кралев  kbon7428
„ В България единствено през септември 2018 година се организираха три Световни шампионати в олимпийски спортове – по волейбол, гребане и художествена гимнастика. Тогава стотици интернационалните публицисти отразяваха събитията от тук и повече от месец от страната ни към света се излъчваха единствено положителни послания. Но с изключение на Световните и Европейски шампионати, най-ценни са обичайните шампионати и надпревари, които организираме. В момента за четвърти път столицата ни е хазаин на тенис шампионата от серията ATP 250 Sofia Open. Над 2000 са единствено гръцките фенове на спорта, които дойдоха в страната, с цел да гледат сънародника си Стефанос Циципас, който е една от най-големите тенис звезди сега “, уточни министърът.

Кралев посочи, че България обичайно взе участие във волейболната Лига на нациите, като през тази година мъжете ще играят във Варна и Пловдив, а дамите в Русе като това значи, доста български и задгранични почитатели ще посетят тези три града по време на срещите.

„ По време на Световното състезание по волейбол имаше хиляди туристи от Полша, Финландия, Франция, Сърбия, Бразилия и други А какво да кажем за гребането и кану-каяка?! Всяка година Пловдив е хазаин на огромни шампионати в разнообразни възрастови групи и се утвърди като един от международните гребни центрове. По данни на кмета Иван Тотев годишно в града влизат милионни доходи от организацията на тези надпревари “, добави Кралев.

Министърът посочи още, че от 5 години на Банско има Световни купи по ски. Когато няма такива пък одобряваме Европейски купи на Пампорово и Боровец.

„ Връзката сред зимните спортове и развиването на зимния туризъм е извънредно директна. Туристите вървят там, където се състезават огромните звезди “, акцентира Кралев.

Красен Кралев посочи, че още от първото държавно управление на Бойко Борисов, страната е почнала да прави съществени вложения в своята спортна инфраструктура и ще продължава да го прави. За разлика от преди, сега страната разполага с голям брой зали в градове като София, Варна, Пловдив, Русе, което обезпечава благоприятни условия за приемането на домакинство на интернационалните надпревари от най-голям сан.

„ Много хора са скептични по отношение на организирането на Световно или Европейско състезание по футбол. Но аз желая да припомня, че България беше хазаин на Европейско състезание по футбол за юноши до 17 година, което се организира в Сливен, Стара Загора и Бургас. През тази година пък ни следва да организираме Европейско състезание по футбол за девойки, което ще е в областите Добрич и Варна. А какво да кажем за дребен град като Панагюрище, който стана обичаен уредник на Световна купа по тенис на маса “, сподели още Кралев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР