Спортните министри на България, Сърбия, Румъния и Гърция договориха текст

...
Спортните министри на България, Сърбия, Румъния и Гърция договориха текст
Коментари Харесай

България, Сърбия, Румъния и Гърция подписват Меморандум за обща кандидатура за Мондиал 2030 и Евро 2028 през април

Спортните министри на България, Сърбия, Румъния и Гърция договориха текст на Меморандум за съгласие сред държавните управления, с който да се официализира учредяването на учредителен комитет за подготовка на взаимната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското състезание през 2028.
 Снимка 408901
Източник:

Това стана по време на взаимна работна среща в Националната футболна база " Бояна ", на която участваха министър Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и ръководителите на футболните федерации на четирите страни. Меморандумът ще бъде подписан през месец април, когато хазаин на идната среща ще бъде Солун.
 Красен Кралев сподели кои наши градове могат да одобряват мачове от огромен футболен конгрес
Красен Кралев сподели кои наши градове могат да одобряват мачове от огромен футболен конгрес

Вижте ги тук

Министърът добави, че на срещата в Солун всяка страна би трябвало да направи съответни оферти с какви градове и игрища може да се включи в кандидатурата. Също по този начин до края на годината спортните министерства ще създадат оферти до държавните управления си за взимане на дефинитивно решение за официализиране на кандидатурите.

Кралев посочи още, че един от сътрудниците ни в кандидатурата - Румъния ще бъде страна-домакин и на Европейското състезание през 2020 година, което е скъп опит в подготовката на документите и самата организация.

Четиримата спортни министри оповестиха, че се работи и по други взаимни балкански планове, като първият от тях е Европейското състезание по волейбол за дами през 2021 година, на което домакини ще са България, Сърбия, Румъния и Гърция.

Президентът на БФС Борислав Михайлов съобщи, че за пръв път българският футбол среща толкоз сериозна поддръжка от страна на премиера и министъра на спорта.
 Снимка 408902
Източник:

На срещата в Бояна от страна на България участваха още изпълнителният шеф на Национална спортна база Пламен Манолов, заместник-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов и шефът на дирекция " Европейски стратегии, планове и интернационално съдействие " на Министерство на младежта и спорта Виктория Славкова.

От името на Румъния участваха президентът на Румънския футболен съюз Разван Бурлеану и звездата на румънския футбол от 90-те години Георге Попеску, който сега е консултант по спортните въпроси на министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила.

Изпълнителният секретар на футболната федерация на Гърция Алексис Дедес и шефът на кабинета на зам.-министър Василиадис участваха в експертната среща от името на Гърция.

Сърбия пък бе показана от вицепрезидента на Сръбската футболна асоциация Марко Пантелич, генералния секретар на Асоциацията Йован Шурбатович, държавния секретар Предраг Перуничич и заместник-спортния министър Дарко Удовичич.
 Борислав Михайлов: Ние сме най-зле, Румъния, Сърбия и Гърция си имат нови игрища
Михайлов: Ние сме най-зле, Румъния, Сърбия и Гърция имат нови игрища

" Нямаме нито един естествен стадион, даже и " Васил Левски "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР