Спортните журналисти Борис Касабов и Николай Александров бяха специални гости

...
Спортните журналисти Борис Касабов и Николай Александров бяха специални гости
Коментари Харесай

Борис Касабов и Николай Александров: Конгресът на БФС беше стерилен

Спортните публицисти Борис Касабов и Николай Александров бяха специфични посетители в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ", в което двамата разискаха миналия Конгрес на Българския футболен съюз (БФС), избора на Георги Иванов за президент на централата, както и бъдещето на родния футбол.

И двамата показаха безапелационна позиция, че Общото заседание на БФС е минало " стерилно ", като главното събитие са били само изборите за нов началник.

" На този Конгрес не се случиха доста неща с изключение на избора на Георги Иванов. Нямаше разногласия, нямаше полемики. Получи се едно стерилно събитие, на което просто беше определен новият президент ", стартира Александров.

" Не чаках да има такава разлика в гласовете сред първия и втория. Приех със удовлетворение избора на Георги Иванов, тъй като не криех, че желаех той да завоюва. Познавам го от доста време и знам, че когато се захване с нещо, го преследва до дъно. Убеден съм, че в случай че не се оправи, той самичък ще си тръгне. Иначе се причислявам към Ники, че Конгресът беше безплоден. Той беше опция за всички да обсъдят проблемите в българския футбол ", продължи Касабов.

Дългогодишните спортни публицисти обърнаха още внимание и на грешките, позволени от главния претендент на Георги Иванов в президентската конкуренцията - Димитър Бербатов.

" Когато отмина всичко, могат да се намерят някои неточности в екипа на Бербатов. Той подходи по по-европейски метод, а по този начин не се взима властта в българския футбол. Нека и да не забравяме, че Бербатов провежда и един Конгрес, след който бяха изключени доста клубове, които евентуално в този момент щяха да гласоподават за него. Според мен той и екипът му малко подцениха обстановката ", съобщи Николай Александров.

" Екипът на Бербатов е формиран от хора, които ние всички почитаме и обичаме поради кариерите им като футболисти. Тук обаче би трябвало да се означи, че на предходния Конгрес Боби Михайлов завоюва със единствено 11 гласа разлика, а тук тя беше доста по-голяма и това би трябвало да приказва нещо. За мен имаше подценяване на личността Георги Иванов. Да, Бербатов, Мартин и Стилиян са доста известни в Европа, само че в България Иванов е доста по-разпознаваем и също така е осведомен с българския футбол ", добави Борис Касабов.

Двамата споделиха още и своите упования за бъдещето на българския футбол, като показаха разнопосочни отзиви.

" Аз съм черноглед, тъй като системата за следващ път сподели, че е непробиваема. За мен Георги Иванов беше част от това ръководство в последните две-три години, което докара футболът в България до такова ниско равнище. Един от главните проблеми е методът, по който се избра президентът на БФС. Пълно е с нефункциониращи клубове, чиито гласове са равнопоставени на тези на грандовете от елита. Това би трябвало да се промени. За мен изборът на Георги Иванов бе част от някаква скица, обвързвана с Боби Михайлов. В едно от последните си изявленията пред Българска национална телевизия той сподели, че си готви правоприемник и съгласно мен това е Иванов ", счита Александров.

" Аз не смятам, че Георги Иванов е човек от статуквото. Да, той работи в БФС като механически шеф към този момент две години, само че в никакъв случай не е бил част от Изпълкома. Аз съм сигурен и се надявам, че измененията ще стартират, тъй като за тях е нужно време. Съгласен съм с Ники, че не е допустимо ЦСКА, Левски и Лудогорец да имат единствено по един глас в случай, че те са такива рупори на българския футбол. Изборът на Георги Иванов не е бил " платен ". Нека да не забравяме, че и доста от хората гласоподават по благосклонности. Аз съм оптимист за бъдещето ", приключи Касабов.

Целия диалог гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР