Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за

...
Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за
Коментари Харесай

Изпращат Величко Чолаков в последния му път в спортната зала на Смолян

Спортната зала в Смолян - мястото от където потегли за огромния спорт Величко Чолаков, ще събере всички искащи да си вземат последно довиждане с огромния първенец. Бронзовият олимпийски медалист във повдигането на тежести от Атина 2004 година умря ненадейно през днешния ден (20 август). Той остава последният българин, печелил олимпийско отличие в щангите и единствения, донесъл орден в най-тежката категория.

" Най-вероятно поклонението ще е на следващия ден, само че към момента не сме прецизирали часа с околните, които сега са към момента в потрес. С огромна болежка посрещнахме вестта за неочакваната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти –тежкоатлети, почетният жител на Смолян – Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от голямата мощ, мощност и непримиримост, с които постигаше триумфи в спорта и живота. Сега ще постоим още веднъж прави, с цел да го изпратим в последния му път. Величко ще остане образец за всички, които ще се посветят на този най-български спорт – повдигането на тежести, образец за всички, които ще поемат по неговия път на играч и треньор.

Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и жителите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с триумфите си, със силата си, с младостта си, любовта си към фамилията и наследниците си. Величко ще остане вечно в сърцето на хората от Родопите. Изказвам най-искрени съболезнования и показвам дълбоката си съпричастност към фамилията, околните и родствениците на Величко Чолаков ", съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов.

Близките на Чолаков получиха съболезнователен адрес и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. " Ще запазя в спомените си Величко Чолаков с огромното му и положително сърце, отдадено на спорта, фамилията и България ", се споделя в него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР