Спортът прави младите хора по-силни, по-устойчиви, устремени, сплотени и подготвени

...
Спортът прави младите хора по-силни, по-устойчиви, устремени, сплотени и подготвени
Коментари Харесай

Радев: Спортът прави младите по-силни, устойчиви и подготвени за бъдещите предизвикателства

„ Спортът прави младежите по-силни, по-устойчиви, устремени, сплотени и готови за бъдещите провокации пред страната и е наш дълг да продължим да сътворяваме още по-добри условия те да разпростират своя гений и да порастват като почтени жители на Родината. “

Това сподели президентът , който през днешния ден отличи с плакет „ Млад състезател “ възпитаници от цялата страна, постигнали най-високи резултати на извършения през миналата образователна година „ Президентски тест “, част от самодейността „ Спортувай с президента “.

12 момчета и 12 девойки в 4 възрастови групи бях отличени с плакет „ Млад състезател “. В рамките на събитието президентът удостои с Почетния знак на президента и олимпийските и международни първенци Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева по случай навършването на кръгли годишнини.

„ Хората с огромни сърца, които в продължение на години ни даряваха с невероятни страсти, караха ни да се усещаме горди, че сме българи “, обърна се президентът към българските първенци и открои професионализма им, волята и родолюбието , въодушевили не едно потомство. По думите му с достиженията си те са обединявали обществото и са вдъхвали религия, че България освен може да мери сили с огромните в спорта, само че и да ги побеждава .

Радев поздрави навършилите кръгли годишнини български спортисти за това, че са заслужен образец за присъстващите на церемонията младежи, приели предизвикването и посочили забележителна воля в „ Президентския тест “ и изрази вяра, че след години те също ще бъдат първенци, с които България да се гордее.

„ Вярвам, че днешната среща ще остави ослепителен отпечатък в тези младежи, в тяхното израстване и като спортисти, и като персони “, акцентира президентът и приветства и напъните на родителите , които предизвикват своите деца да спортуват, както и поддръжката на учителите и треньорите за духовното и физическо израстване на българските деца.

В рамките на церемонията плакет „ Доброволец на годината “ беше връчен на Младежки Парламент Ямбол за доброволческите старания, съдействали за провеждането на спортните надпревари от „ Президентския тест “. Община Ямбол беше удостоена с плакет „ Община на годината “ за обезпечаване на най-хубави условия за всеобщ спорт, развиване на младите гении и разпространение на самодейността.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР