Спортът не само моделира фигурата и я прави по-привлекателна. Двигателната

...
Спортът не само моделира фигурата и я прави по-привлекателна. Двигателната
Коментари Харесай

3 вида спорт, поддържащи ума и духа

Спортът освен моделира фигурата и я прави по-привлекателна. Двигателната интензивност усъвършенства обменните процеси в организма и поддържа положението на положително здраве дълготрайно време. Умереният спорт отсрочва началото на дегенеративните процеси в организма, които обикновено настъпват с остаряването, като болежка в гърба и кръста или спондилоза и защищава от други, които се „ отключват “ от уседналия метод на живот като метаболитния синдром или стреса…

Спортът, с изключение на, че се грижи за поддържането на мускулите на тялото, засилва имунната система, което прави организма по-устойчив на въздействията на околната среда. Подобрява се кръвообращението до равнище периферни кръвоносни съдове, захранващи кожата, което способства за свежия и по-красив външен тип.

При двигателната интензивност се основават нови и по-здрави връзки сред невроните, което играе роля на предпазващ фактор против патологични промени в мозъчната активност и поддържа мозъка жизнен.

Има няколко типа спорт, които съгласно експертите защищават от ранни нарушавания в мозъка, в резултат на възрастта.

Тай чи

Тай чи е тип гимнастика, основана преди хилядолетия в Китай. Упражненията целят поддържане на тялото и мозъка посредством придвижване на енергийните потоци в организма. Гимнастиката разрешава да се преодолее хроничното блокиране на силата, което съгласно китайската обичайната медицина поражда болесттите. Тай чи съставлява комплекс извършения, при които се реализира разпъване на мускулите посредством плавни, изглеждащи даже танцувални за страничния наблюдаващ, придвижвания. При осъществяването им се съблюдават точни правила и техники на дишане. Способността да се концентрираш е значим детайл в тай чи.

Ползите от гимнастиката са възстановяване на кръвообращението и активността на дихателната система. Има удобен резултат върху перисталтиката на червата и метаболитните процеси. Постоянните занимания с тай чи предотвратяват болката в кръста и се отразяват на паметта и умствените процеси.

https://youtu.be/7D7qAQ720x8

Чи кунг (срещано още и като чигун или цигун)

Известно ли ви е, че китайците страдат минимум от заболяването на Алцхаймер, деменция и неврогенеративни болести?! Според заети във фитнес центровете в Китай повече от 100 милиона души всеки ден се занимават с чи кунг. Според тях горепосочената позитивна статистика се дължи точно на всеобщото въодушевление по чи кунг.

Чи кунг съставлява специфична дихателна гимнастика, която се извършва в избрани пози, при които краката постоянно остават притиснати към земята. Тъй като заниманията не са физически натоварващи чи кунг е подобаващ даже и при по-слаби физически хора и възрастни. Първите резултати се усещат след месец постоянни занимания, като минимумът е да се организират два пъти в седмицата.

Чи кунг оказва помощ за възстановяване гъвкавостта на тялото и приучава към реализиране на мускулен релакс. Укрепва мускулите и ставите. Подобрява се способността за централизация.

Йога

Съществуват доста типове йога. Упражненията на майстора Чоа Кок Суи са особено подбрани за възстановяване активността на мозъка, паметта и контрола на страстите. Според създателя този тип йога, известна като супер брейн йога (superbrain yoga), засилва невроните.

За да имат резултат заниманията, се изисква дипломиран инструктор и подобаваща среда. Резултат се следи след два-три месеца упражняване на супер брейн йога.
Йогата редуцира паниката и напрежението. Методът е ефикасен и против хронично главоболие и за балансиране на апетита.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР