Спортът е непредвидим и колкото и ползи да носи за

...
Спортът е непредвидим и колкото и ползи да носи за
Коментари Харесай

На косъм от смъртта - какво се случва със сина на Леброн Джеймс

Спортът е непредвидим и колкото и изгоди да носи за здравето може да се окаже и рисков. Контузиите са постоянно срещани, като някои са толкоз съществени, че приключват кариери. Но над тях стои и една по-голяма заплаха.
 Защо Леброн Джеймс събори имението си за близо 37 милиона $
Защо Леброн Джеймс събори имението си за близо 37 милиона $

Краля има проект

Вчера, 25 юли, стана ясно, че най-големият наследник на Леброн Джеймс - Брони, е бил приет в болница, тъй като е получил сърдечен арест по време на подготовка. 

Към момента се знае, че 18-годишният Брони е упражнявал в залата за баскетбол на университета в Южна Калифорния, когато сърцето му е спряло. Последвала е навременна интервенция от страна на медицински лица и синът на един от най-великите баскетболисти е бил нормализиран и откаран в незабавното.

Говорител на семейството на Леброн Джеймс споделя пред TMZ, че сега момчето е в устойчиво положение и вън от заплаха. В момента Брони Джеймс е тръгнал по стъпките на татко си, като това е негова първа година в университета и е считан за един от положителните и надарени играчи, които могат да станат част от NBA.

Случилото се със сина на Леброн Джеймс обаче не е изключение. Оказва се, че сърдечният арест е най-честата причина за гибел при спортисти в студентските им години. Като е най-разпространено и измежду мъжете баскетболисти.

Според Mayo Clinic, внезапният сърдечен арест нормално се предизвиква от погрешен сърдечен темп, наименуван камерна фибрилация, написа Forbes. Може да се прояви при хора, които има проблеми със сърцето, за които даже не допускат.

Фамилната обремененост и други рискови фактори като тютюнопушене, затлъстяване и диабет също могат да го причинят. Изследване на университета във Вашингтон демонстрира, че точно сърдечният арест е виновен за 75% от неочакваните смъртни случаи на студенти спортисти по време на подготовка.

Мъжете са по-предразположени към това положение. Средно по един на 38 000 мъже получава сърдечен арест. Докато при дамите съотношението е една към 122 000. В Съединени американски щати баскетболистите са най-засегнати от него.

Сред по-известните случаи на спортисти, умряли след сърдечен арест, са играчът на Бостън Селтикс Реджи Люис, който умря на баскетболното игрище през 1993 година на 27 години. Както и футболистите Марк Вивие Фо (28 г.), Миклос Фехер (24 г.) и Антонио Пуерта (22 г.).
 Леброн Джеймс, корицата на Sports Illustrated, синовете му Брони и Брайс и проектът на Краля да играе и с двамата в NBA
Грандиозният проект на Леброн Джеймс

Дори небето не може да ограничи Краля

В студентския баскетбол един от най-фрапиращите случаи на гибел от сърдечен арест е този на Ханк Гатърс, който през 1990 година умира по време на мач пред погледите на десетки почитатели, тъй като сърцето му е спряло. Тогава 23-годишният баскетболист не получава съответна здравна помощ, което по-късно отваря необятната тематика за сигурността на играчите.

В света на футбола може би най-яркия миг бе на Европейското първенство 2020, когато  получи сърдечен арест по време на мача сред Дания и Финландия. За благополучие, съответната здравна помощ, която получи, оказа помощ животът му да бъде избавен и през днешния ден той още веднъж да играе футбол на най-високо равнище.

We cannot ascribe everything to the vaccine, but, by the same token, we cannot ascribe nothing.

Myocarditis is a known side-effect. The only question is whether it is rare or common.

Според Forbes, Илон Мъск също е взел отношение към случилото се с Брони Джеймс. В Twitter той загатна, че имунизацията против COVID-19 може да е виновна. " Не можем да припишем всичко на имунизацията, само че по същия метод не можем да не припишем нищо. Миокардитът е прочут непряк резултат. Единственият въпрос е дали е необичаен или постоянно срещан. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР