Sportal.bg получи на електронната си поща прессъобщение от Инициативния комитет

...
Sportal.bg получи на електронната си поща прессъобщение от Инициативния комитет
Коментари Харесай

Опозицията иска Извънредно общо събрание, може да се обърне към съда

Sportal.bg получи на електронната си поща прессъобщение от Инициативния комитет за промени в българския волейбол. Публикуваме го без редакторска интервенция.
 Пресконференция за издигането на президент на българския волейбол @@@

От: Инициативен комитет за привикване на Извънредно общо заседание на БФВ
Относно: Отговор на федерацията във връзка с импортирани претенции за изключително общо заседание на БФВ. Опити за използване на процедурни техники и отсрочване на решението за насрочване на дата.

Уважаеми сътрудници публицисти,

С актуалното желаеме да ви осведомяваме за настоящата преписка сред ИК и БФВ, последвала внасянето на 51 броя претенции за осъществяване на изключително общо заседание на БФВ.
В отговор до ВК Левски София бе изпратено писмо с изх. № 690/02.12.2019 година на БФВ, подписано от инж. Данчо Лазаров. В съответното писмо БФВ изисква даването на над 50 броя експлицитни пълномощни за внасяне на горепосочените претенции, като изискване за разглеждането им.
Интересното в тази ситуация, е че БФВ изисква пълномощни за входиране на документи, активност присъща на пощальони и куриери. От писмото на БФВ не излиза наяве на кое предписание се базира БФВ, за поисканите пълномощни. За нас такова искане има за цел единствено и само да забави инициирания развой, както и да омаловажи позицията на клубовете, поставили имената си под предоставените претенции.
Двама от нашите сътрудници и съоснователи на Инициативния комитет - Владимир Николов и Александър Попов предвидиха сходни ходове, споделяйки своите опасения, преди седмица в утринния блок на Българска национална телевизия.
Предвид упованията за подобен развой от страна на БФВ, ние от ИК сме създали своята подготовка – организационна и юридическа. Нашият отговор към федерацията ще бъде изпратен неотложно, а копие от него, както и от писмото на федерацията предоставяме на вашето внимание. В него ИК изчерпателно и стимулирано се опълчва на направеното искане за показване на пълномощни.
Припомняме, че срокът за изговаряне на БФВ по импортираните претенции изтича другата седмица, на 12.12.2019. В случай, че БФВ откаже да насрочи изключително общо заседание, в сходство с импортираните претенции, ще пренасочим нашата рекламация към способния съд.

С Уважение:

Инициативен комитет
 Пресконференция за издигането на президент на българския волейбол @@@

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР