Спорният закон за горивата влиза за окончателно гласуване в пленарната

...
Спорният закон за горивата влиза за окончателно гласуване в пленарната
Коментари Харесай

Спорният закон за горивата влиза за окончателно гласуване в пленарната зала

Спорният закон за горивата влиза за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала
На пленарното съвещание в четвъртък депутатите ще разискват на второ четене противоречивите промени в Закона за горивата, предвиждащи отлагането му с 6 месеца, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предложението бе отхвърлено от парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации, което докара до търсене на различен метод да се отсрочи влизането на закона в действие – удължение на периода за издаване на Наредбата към него. Новият период на наредбата, която по думите на икономическия министър Емил Караниколов към този момент е подготвена, е допустимо да бъде отсрочена с до 6 месеца от влизането в действие на нормативния акт, което се случи на 28 януари.

Аргументът е елементарен – няма разпоредба, не се постановат наказания по закона, тъй като те, дружно с регистрационните режими, се регламентират точно в подзаконовия нормативен акт.

Очаква се да отпаднат и условията за обезпечения и уставен капитал на дребните бензиностанции. Сега законът планува те да имат най-малко 20 000 лв. гаранция за бензиностанция, 1 млн. лв. за търговци, съхраняващи и транспортиращи горива, както и 10 000 лични бутилки газ за предпазване плюс 3 000 лв. за всяка цистерна течно гориво. Изискванията бяха признати с измененията в закона от лятото на 2018 година, а предлагането те да бъдат отстранени пристигна от Движение за права и свободи и получи необятна парламентарна поддръжка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР