Спорна е биографията на на премиера Кирил Петков, точно като

...
Спорна е биографията на на премиера Кирил Петков, точно като
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Бащата на премиера избягал в Канада с любовница 

Спорна е биографията на на премиера Кирил Петков, тъкмо като неговата тапия от „ Харвард “. Баща му с изключение на прочут академик и откривател се оказва и женкар, който отпътувал за чужбина без фамилията си, а в компанията на друга жена.

Роденият на 13 юни 1958 година в София Петко Петков се озовава в още през 1988 година, преди огромните промени. По това време към този момент се бил срещнал в Пловдив с майката на Кирил – Венета, с която учили в Пловдивския университет. Той следвал в специалността „ Биология “, а тя за преподавател по български и литература. Двамата стават родители на наследник Кирил на 14 април 1980 година, до момента в който са още студенти. Пет години откакто приключил, на премиера отпътувал за с така наречен „ Кубински полети “, които бяха по постоянната линия София – Хавана на тогавашния български авиопревозвач „ Балкан “, само че се правиха с междинно кацане за зареждане в Канада.Точно освен това кацане Петков скочил от самолета и се предал на канадските управляващи, като изискал политическо леговище.
свързани новини111568на 16.11.2021412552на 01.11.2021
Най-пикантното обаче е това, че в той се озовал не със фамилията си, а с друга близка до сърцето му жена. Съпругата му Венета и дребният Кирил останали в София и живеели в центъра на столицата, в същия апартамент, който министър председателят населява и през днешния ден. След като до ушите на брачната половинка му стигнала новината, че в Петко е с друга жена, тя поискала да се разделят. Тогава той се върнал у нас, с цел да скрепи брака си и убедил Венета да тръгне с него и детето през 1994 година Именно това е формалната година, която цялото семейство Петкови показва като дата, на която са напуснали рамките на родината.

Когато обаче татко и наследник Петкови вземат решение преди няколко години да се върнат в България, Венета не ги последва и остава да живее и работи в Канада, където е библиотекарка от дълги години. Впечатление прави, че с мъжа ѝ нямат нито една обща фотография в обществените мрежи от празник, пътешестване или от вкъщи им, което подухва на мисълта, че към този момент не ги свързва нищо с изключение на общата фамилия и синът им. В същото време близки другари на Петко Петков непрекъснато се майтапят с него и афинитета му към дамите. Коментарите под негови снимки във фейсбук гласят: „ Пак забърса ново маце “.

Бащата на министър-председателя е работил в Софийския зоопарк и в Българска академия на науките, бил е и преподавател по биология. Покрай научните си разработки е пътувал до редица рискови кътчета по света, с цел да учи флората и фауната там. В последните години обаче се грижи за бизнеса на сина си и се е посветил на търговията с пробиотици, която в действителност трансформирала него и Кирил Петков в милионери.



Петко Петков



Майката на премиера - Венета

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР