Според Windows Latest, компанията Google е вградила в браузъра Chrome

...
Според Windows Latest, компанията Google е вградила в браузъра Chrome
Коментари Харесай

Какви подобрения в сигурността на Google Chrome можете да очаквате?

Според Windows Latest, компанията Гугъл е вградила в браузъра Chrome за Windows, macOS и Android нова функционалност, наречена Tracking Protection. Може да се включи (или изключи) от настройките. Тази функционалност дава отговор за сигурността и предотвратява следенето на потребителя от разнообразни, сложени на уеб страниците, тракери.

В кои версии е налична и какви варианти за ръководство има?

Функцията за отбрана от следене към този момент е налична във версията Canary на Chrome на страницата с настройки chrome://settings/cookies и скоро ще се появи и в останалите разновидности, в това число и във версията за стартиране. Потребителят може да избере няколко равнища на отбрана — от оптимално вероятното до напълното деактивиране.

Съществува и персонализиран режим, който разрешава на потребителя да избира разнообразни варианти за отбрана, оставяйки единствено тези, от които се нуждае. Например, в случай че уеб сайтът не работи добре без бисквитки, можете да разрешите на браузъра да съхранява тези данни, само че единствено за къс интервал от време, след което те ще бъдат изтривани.

Гугъл също ще промени и режима “Инкогнито “ в Chrome и той ще стане още по-личен и ще отбрани потребителя при следене от уеб страниците, които събират статистика за сходни визити.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР