Кинофестивалът в Кан обяви програма за прожекции на открито, сред

...
Кинофестивалът в Кан обяви програма за прожекции на открито, сред
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан обяви програма за прожекции на открито

Кинофестивалът в Кан разгласи стратегия за прожекции навън, измежду които е и акомодацията на комикса " Кремъкът и градът " (Silex and the City ).

Четири премиерни заглавие са планувани за програмата навън под надпис " Кино на плажа ". Сред тях е Silex and the City под режисурата на илюстратора Жул и с необикновен кастинг на артисти, измежду които е някогашният френски президент Франсоа Оланд, неговата брачна половинка Жули Гайе, телевизионният аниматор Стефан Берн, френската актриса Леа Дрюкер и белгийската писателка Амели Нотомб.

Silex and the City е измежду най-успешните модерни хумористични комикси с осем елементи, продадени в над милион екземпляра. Сериалът има 180 епизода и се популяризира от френско-германския ефирен канал " Арте ".

Италианската актриса Валерия Голино ще показа акомодацията на романа на Гилиарда Сапиенца " Изкуството на насладата " (L`arte della gioia). Проектът беше обявен като сериал, само че следва да излезе по кината в Италия. " Изкуството на насладата " е с присъединяване на Жасмин Тринка и Валерия Бруни-Тедески.

Две седмици преди конкуренцията за " Златната палма " 77-ият кино фестивал в Кан разгласи и състава на своето жури, заяви Агенция Франс Прес.

Фестивалът, който ще се организира от 14 до 25 май, избра четирима мъже и четири дами, които ще правят оценка филмите под председателството на американската режисьорка Грета Гъруиг, чийто филм " Барби " стана международен боксофис шлагер. На 40 години тя е най-младият ръководител на жури в Кан след София Лорен през 1966 година

В състава на журито влиза Омар Си, който проби във френското комедийно кино, а в този момент слага началото на кариера в Холивуд като артист и продуцент. Той е роден в предградията на Париж, а родителите му произлизат от граничните територии сред Сенегал и Мавритания.

Си, който ще има глас при избора сред 22-ата кино лентата в конкурсната стратегия, е един от обичаните артисти на французите и известен реализатор по целия свят, изключително след триумфа на сериала " Люпен " по Нетфликс.

До него се подрежда френската актриса Ева Грийн, известна с функциите си както във Франция, по този начин и в Холивуд, по-специално като партньорка на Тим Бъртън или Даниел Крейг в поредицата от филми за Джеймс Бонд.

Година откакто мина по аления килим за " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе - роля, за която беше номинирана за " Оскар ", актрисата Лили Гладстон, която е от индиански генезис, също се причислява към оценяващите. На 37 години тя е най-младият член на журито.

Към този лист са добавени италианският артист Пиерфранческо Фавино ( " Предателят " ), японският режисьор Хирокадзу Корееда, притежател на " Златна палма " през 2018 година за " Джебчии ", испанският режисьор Хуан Антонио Байона ( " Обществото на снега " ), ливанската режисьорка Надин Лабаки, и турската сценаристка Ебру Джейлан, партньорка в киното и в живота на световноизвестния режисьор Нури Джейлан.

Освен десетките хиляди гости на фестивала и тази година там се чакат доста огромни имена в киното: основателят на " Междузвездни войни " Джордж Лукас, почетен с почетна " Златна палма ", " Кръстника " на Холивуд Франсис Форд Копола - в търсене на трета " Златна палма " за " Мегалополис ", звездни артисти като Деми Мур, Ема Стоун, Селена Гомес, Адам Драйвър и Ричард Гиър.

Началото ще бъде обещано вечерта на 14 май с церемонията по откриването, водена от френската актриса Камий Котен, и прожекция на най-новата комедия на Куентен Дюпийо с Леа Сейду " Второто деяние ", която излиза на екран по същото време в кината.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР