Според властите в САЩ, китайските гиганти Huawei и ZTE се

...
Според властите в САЩ, китайските гиганти Huawei и ZTE се
Коментари Харесай

САЩ затягат санкциите срещу Huawei и ZTE


Според управляващите в Съединени американски щати, китайските колоси Huawei и ZTE се опасност за националната сигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа нов законопроект, който ще забрани на компании като Huawei и ZTE да получават утвърждение за лицензи за внедряване на мрежово съоръжение в Съединени американски щати.

Законът за предпазеното съоръжение от 2021 година ще изисква Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) да одобри нови правила, съгласно които повече няма да преглеждат или утвърждават каквито и да е кандидатури за позволение за внедряване на мрежово съоръжение, което съставлява опасност за националната сигурност, заяви.

Миналата година FCC публично дефинира Huawei и ZTE като закани за националната сигурност. Това решение беше взето откакто организацията откри, че и двете компании имат тесни връзки с Китайската комунистическа партия и военния уред на Китай.

От март комисарят на FCC Брендън Кар неведнъж приканва за въвеждането на въпросната нова норма. Той доста пъти декларира, че FCC е разрешила да се употребяват 3000 приложения за мрежово съоръжение на Huawei.
още по тематиката
„ След като сме открили, че или друга [фирма] съставлява недопустим риск за националната ни сигурност, няма смисъл да разрешаваме тъкмо това съоръжение да бъде закупувано и вграждано в нашите информационни мрежи ”, изясни Кар.

Освен Huawei и ZTE, други китайски компании, обозначени като закани за националната сигурност, са Hytera Communications Corporation, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company и Dahua Technology Company.

В края на предишния месец FCC също по този начин. Телеком колосът би трябвало да се изтегли от пазара и да приключи предлагането на своите услуги до Коледа.

„ China Telecom Americas, американското дъщерно сдружение на китайското държавно дружество, е обект на потребление, въздействие и надзор от страна на китайското държавно управление и е доста евентуално да бъде насила да се преценява с настояванията на китайското държавно управление ”, оповестиха от FCC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР