Според украинска компания без руския петрол икономиката на страната може

...
Според украинска компания без руския петрол икономиката на страната може
Коментари Харесай

Украинска компания: Без руския петрол икономиката на Украйна може да колабира

Според украинска компания без съветския нефт стопанската система на страната може да колабира и е застрашена даже националната сигурност, написа издаваният в Русия в. " Газета ".

Вчера съветският министър председател Дмитрий Медведев заяви, че се не разрешава износът на нефт и петролни артикули от Русия в Украйна. Това е ответна мярка след неотдавнашното разширение на глобите против Москва от страна на Киев, разяснява вестникът.

Медведев заяви, че е подписал разпореждане за ограничение на съветския експорт на въглища, нефт и петролни артикули за Украйна. Москва уголемява и възбраната за импорт в страната на обособени типове украински артикули - артикули на украинското машиностроене, леката индустрия, металообработването, " чиято обща стойност предходната година е била близо 250 милиона $ ". Според премиера ред съветски артикули, в това число горива, от 1 юни т. година ще може да се изнасят в Украйна единствено с обособени разрешителни.

Забраната за експорт на съветски нефт и петролни артикули в Украйна може да провокира колапс на тамошния горивен пазар и в цялата стопанска система, да подкопае националната сигурност, цитира " Газета " коментар на нефтопреработвателната компания " Укртатнафта ".

Предприятието се кани да преработва отсега нататък повече първични материали, идващи от каспийските залежи, с цел да обезпечи на Украйна петролни артикули в нужните количества. Същевременно " Укртатнафта " приканва управляващите в Киев да подкрепят всички рафинерии от страната да усилят производството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР