Според тестовете на изданието PC Gamer, когато YouTube е пуснат

...
Според тестовете на изданието PC Gamer, когато YouTube е пуснат
Коментари Харесай

Сагата продължава: когато гледате YouTube с активиран блокер на рекламите, натоварването на процесора нараства с 15-18%.

Според тестванията на изданието PC Gamer, когато YouTube е пуснат с задействан AdBlock, натоварването на процесора се усилва приблизително със 17%. Този резултат се демонстрира и при потребителите на YouTube Premium, които имат заплатен абонамент, при който рекламите по дифолт не се демонстрират. При тях, с включен блокер на рекламите натоварването на процесора се усилва приблизително с 15-17%.

Съдейки по мненията в Reddit, доста хора означават увеличението на натоварването на процесора и едновременното закъснение на ресурса, като някои от тях разясняват, че това може и да не е обвързвано с YouTube и AdBlock. И макар че YouTube към този момент беше махленски в промени в кода, които забавят зареждането на видеата, не всички свързват този проблем с дейностите на видеохостинга. Порталът BleepingComputer, базирайки се на специалист, заяви, че казусът може да не се отнася единствено до YouTube и да се крие в кода на самия AdBlock във версиите AdBlock 5.17 и Adblock Plus 3.22, излезли предходната седмица.

По-долу е даден образец за работата на скрипта при Firefox.

Различните софтуерни портали изпратиха молби до Гугъл да разяснява обстановката, само че към сегашния миг компанията към момента не е дала формален отговор.

Предстоят нови самостоятелни проби и проби, които всеки може да направи, само че се вижда, че YouTube основава и ще продължава да основава проблеми

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР