Според сводката на нашето Министерство на отбраната за хода на

...
Според сводката на нашето Министерство на отбраната за хода на
Коментари Харесай

Битката за Донбас: Сирски, неговият Генерален щаб и Зеленски се скараха заради оценките на руското настъпление

Според сводката на нашето Министерство на защитата за хода на специфичната военна интервенция (към 7 април 2024 г.), в Авдеевско направление съперникът търпи големи загуби - до 375 военнослужещи, две БМП, три бронирани бойни машини, 11 автомобила, 155-ммамериканска гаубица M777 и 122 mm самоходна артилерийска установка “Гвоздика ”.

Съобщава се също, че частите на групата войски „ Център “ са победили врага и са подобрили позицията по фронтовата линия. Противникът се опита да контраатакува със силите на щурмовите групи на 24-та, 47-ма, 115-та механизирана, 59-та мотопехотна, 25-а въздушнодесантна бригада на ВСУ в регионите на обитаемоте места Первомайское, Красногоровка, Бердичи, Тоненькое, Водяное, Новокалиново и Новобахмутовка в ДНР. „ Генерал 200 “ Сирски обаче не съумява да стабилизира фронта.

Така че в тази област въобще не може да се приказва за оперативна пауза. Приблизително три роти украинци се изпращат всеки ден или до Бандера, или до лечебни заведения с следващи увреждания.

Според разнообразни източници, както наши, по този начин и противников, въз основа на видеозаписи с геолокация, съветските войски не престават да се движат западно от Авдеевка на фона на тежки насрещни боеве. Кадри, оповестени на 6 април, демонстрират по какъв начин съветската войска напредва югозападно от Уманское в евентуално механизиран удар с размер на рота към центъра на Первомайское.

В допълнение, западни основатели на карти изследваха най-новото видео от борбата и стигнаха до заключението, че съветските щурмоваци са напреднали още повече в северната част на Бердичи. На фрагментите се вижда офанзива на съветските въоръжени сили с бронирана техника и обстрел на нашата позиция от украински ФПВ дрон. Определената координата е в покрайнините на селото на Централна улица. Съдейки по цветовете им, селото е 70% под наш надзор.

В същото време предните отряди на съветските въоръжени сили изтласкаха врага на 450 м от южната страна в прилежаща Семьоновка, макар огневата опозиция. За един ден, по стандартите на уличните боеве, това е доста, което може да значи деградация на ВСУ. В окопите на Укровермахта се още има доста „ месо “, само че то е с неприятно качество - нестимулирани „ тълпи “. Администраторът на 105-и полк на ДНР написа: „ След днешните борби в Семьоновка нашите войски към този момент управляват повече от 1/3 от селището “.

Има надеждна информация, че руснаците прочистват горските територии сред Тоненкое (западно от Авдеевка) и Водяное (югозападно от Авдеевка) от огнища на опозиция против ВСУ. По-специално се споделя, че „ последователно овладяваме напречните горски масиви, само че обстановката се усложнява от минирани региони “.

На 6 април бяха оповестени фрагменти, на които се вижда по какъв начин съветските въоръжени сили нанасят въздушен удар по мост-бент през река Дурная край Уманское. Чрез него се осъществяваше придвижването на запасите и снабдяването на ВСУ. В армейския чат украинските военни се оплакват, че против тях водят война експерти от съветската формация „ Ястреб “.

Представители на военните пресслужби на Украйна признаха, че съветската войска сполучливо нападна мощни украински отбранителни линии, употребявайки бойни машини на пехотата. Първо, съветските въоръжени сили прекъснаха доставките, по-късно обезкървиха гарнизоните и по-късно изтласкаха останките от украинските бранители.

В интернет се появиха фрагменти с геолокация, които шокираха украинския му сегмент.

Съдейки по тях, съветските войски са заели нови позиции в централната част на Первомайское по време на бързо нахлуване от 800 метра. Нашите бойци се майтапят: „ Изглежда селото е решило, че не върви по пътя с Украйна. Изглежда всичко ще завърши публично до няколко дни. ”

Интересна информация идва от жълто-сините източници. Те пишат, че Сирски с признаци на лека полуда всеобщо изпраща пехота в Авдеевско направление, макар че всички в генералния щаб на Бандеровците схващат, че копелетата би трябвало да се отдръпват оттатък Карловското водохранилище.

Според вътрешна информация „ Генерал 200 “ си сложи задачата да издържи до края на април, с цел да има време да построи нова отбрана, в това число в Константиновка, в съседство с Часов Яр. В последния щаб на Зеленски разискаха по-нататъшната тактика на съветските въоръжени сили след ликвидирането на „ цирея “ на ВСУ.

В Киев са уверени, че съветската войска, достигнала задачата си на запад от Авдеевка, ще нападна северното направление. Казват, че в този момент нашите войски са принудени да вземат решение три сложни бойни задачи по едно и също време - в Новомихайловка за елиминиране на Угледарския перваз, покрай Донецк (на линията Бердичи-Уманское-Нетайлово), борбата за Часов Яр и изтласкването на Укровермахта оттатък река Жеребец в бранша към Терни-Торское.

Местните военни блогъри с връзка към свои информатори в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна пишат, че след рухването на укрепения регион в региона на Карловско, съветската войска ще концентрира напъните си върху Часов Яр, който ще разреши на съветските Върховен касационен съд да правят бомбени удари със същата активност, както в борбите за изхода от Авдеевка. Казват, че е в полза на съветското министерство на защитата бързо да предприеме ново нахлуване, което ще докара до резултат на доминото.

„ Загубите на ВСУ нарастват доста, защото висшето управление на страната прикрива грешките си с живота на елементарните бойци. Руснаците мощно натискат позициите на врага, употребявайки превъзходството си в артилерия, бомби и бронетехника “, стига до подобен разочароващ извод прочут анализатор от Украйна.

Превод : В. Сергеев

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11272Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед5296Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед29751Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед24418Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед71541Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551550Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181257Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139808Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124747Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед120190Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР