Според статистиката, около 25% от възрастните хора имат симптоми на

...
Според статистиката, около 25% от възрастните хора имат симптоми на
Коментари Харесай

Депресията и болестта на Алцхаймер са свързани, казват невролози

Според статистиката, към 25% от възрастните хора имат признаци на меланхолия, които от своя страна са свързани с промени в мозъка


Точно тези промени форсират стареенето на мозъка.

Такива изводи бяха изказани от експертите, които работят в Университета в Маями. Според учените, в случай че депресията стартира да се лекува в точния момент, може да бъде избегнато развиването на деменция.

Вече е известно, потвърдено е и се знае: хората с заболяването на Алцхаймер имат меланхолия, изключително в ранните стадии на деменция. Освен това, депресията и заболяването на Алцхаймер имат доста общи признаци.

Учените са интервюирали повече от 1000 души (на междинна възраст 71 години), с цел да разпознават признаците на меланхолия и да дефинират качеството на паметта. Оказа се, че 22% са имали меланхолия и понижено качество на епизодичната памет. Това е един от видовете дълготрайна памет, която включва мемоари за съответни събития, обстановки и прекарвания, обвързани с подтекста.

Също по този начин, за задачата на опита, учените създали и мозъчно сканиране. Оказало се, че мозъкът на хората с меланхолия е доста друг от мозъка на хората без признаци на това разстройство. По-специално, депресията е била съпроводена от понижаване размера на мозъка, както и с съществуването на 55% нараснал риск от съдови аномалии в мозъка, или на повърхността му. Ако такива ненормални съдове са блокирани или раздрани, настава инсулт. Между другото, по-рано специалисти към този момент са свързали съдовите аномалии с заболяването на Алцхаймер.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР