Според социологически проучвания, дори след нови избори, парламентът, който ще

...
Според социологически проучвания, дори след нови избори, парламентът, който ще
Коментари Харесай

Смилов: По-вероятно е БСП да получи мандата, левицата ще иска лидерите в кабинета, за да запази поста на Нинова

" Според социологически изследвания, даже след нови избори, Народното събрание, който ще получим, няма да е толкоз друг. Най-много на мястото на " ИТН " да влезе партията на Стефан Янев ". Това съобщи политологът Даниел Смилов пред BGonAir.

В отговор на въпрос дали е допустимо от Има Такъв Народ да се отделят още депутати, с цел да бъде реализирано болшинство, Смилов акцентира, че в партията има действителна алтернатива, защото огромна част от депутатите са определени поради персоналната харизма на Слави Трифонов. По думите му обаче, за тях е било гласувано и поради съответния им изчерпателен мандат.

" Може да се чака продължаващо разединение на Има Такъв Народ. Още повече, че от новите социологически прогнози е видно, че няма огромни шансове да влезе в идващото Народно заседание, поради което имат интерес да сформират държавно управление в това ", сподели политологът, допълвайки, че Има Такъв Народ е напът да " разтури трето Народно заседание ".

" Има някаква възможност за триумф, само че е по-голям шансът да преминем към нови избори. Трябва въпреки всичко да се опита - този вид е " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " да сформират ръководство благодарение на депутати най-много от Има Такъв Народ ", акцентира Смилов. Според него е по-вероятно третият мандат да отиде при Българска социалистическа партия, защото партията е по-близка идеологически до президента Румен Радев.
" По-успешен обаче би бил мандатът, в случай че отиде при " Демократична България ", тъй като групировката е по-близка до " Продължаваме промяната " идеологически ", безапелационен бе той.

" Демократична България " приказва за технократично и експертно държавно управление. Това не е толкоз неприятна концепция, в случай че бъде съчетана със основаването на съдружен съвет, който да взема решение значимите въпроси. Това беше нещото, което спираше работата в миналата четворна коалиция ", установи Смилов.

Той е на мнение, че от Българска социалистическа партия ще упорстват водачите да останат в държавното управление, с цел да може Корнелия Нинова да резервира министерския си пост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР