Според сателитни снимки от системата за защита на Амазонка (Сипам)

...
Според сателитни снимки от системата за защита на Амазонка (Сипам)
Коментари Харесай

Бразилия за Амазония: Намаляват районите, засегнати от пожари

Според сателитни фотоси от системата за отбрана на Амазонка (Сипам) на Министерството на защитата на Бразилия, има понижаване на броя на регионите, наранени от пожари в публично предпазената част на Амазония сред събота (24) и понеделник (26).

Сателитът Sipam разпознава най-критичните зони, наранени от пожарни петна. Системата оказва помощ да се управляват екипи на място.

Операция " Зелена Бразилия " е в третия си ден [в понеделник на 26-ти] са се присъединили до момента към 2500 военнослужещи, 15 (самолети и хеликоптери), 210 транспортни средства и 10 лодки, оповестяват от министерството, представено от Българска телеграфна агенция.

Тя стартира след постановлението за установяване на разполагането на въоръжените сили в интервенциите по запазване на реда и околната среда (известни като GLOA) предишния петък, 23-и. Тази мярка е в действие до 24 септември.

Военните интервенции от трите сили (флот, войска и военновъздушни сили) се координират от Военното командване на Амазония и от Северното военно командване. Първото се намира в Манаус и покрива щатите Амазонас, Акра, Рондония, Рорайма, Амапа и елементи от Мараняо. Северното военно командване се намира в Белем и дава отговор за щатите Пара, Амапа, Мараняо и елементи от Токантин.

Докато напъните за битка с пожарите не престават, се образоват нови пожарни отряди и се подхващат редица превантивни, проверяващи и повишаващи осведомеността дейности.

Въоръжените сили работят в поддръжка на държавните държавни управления и в спомагателните действия в граничните региони, през локални земи и региони, принадлежащи на федералното държавно управление. Това е интегрирано изпитание сред разнообразни институции и органи за социална сигурност, като Националните сили, Военната пожарна, противопожарни бригади и противопожарни отряди от Бразилския институт по околна среда и Възобновяеми естествени запаси (IBAMA), военни полицейски сили по околната среда и Оперативния Център за ръководство на системата за отбрана на Aмазония (CENSIPAM).

Следобед на 26 понеделник президентът на Бразилия Жаир Болсонаро направи изследване на дейностите подхванати от Центъра за взаимни интервенции в централата на Министерството на защитата.

Той беше признат от министъра на защитата Фернандо Азеведо и беше съпроводен от началника на личноия състав на Президентството, Оникс Лоренцони, министърът на правораздаването, Серхио Моро, министърът на външните работи, Ернесто Араужо, министърът на държавния секретариат военачалник Рамос и министърът на за институционална сигурност, военачалник Аугусто Хелено. Присъстваха и командирите на въоръжените сили адмирал Илкес Барбоза от Военноморски сили, военачалник Едсън Лиал Пухол от армията и бригаден Антонио Карлос Морети Бермудес от военновъздушните сили, както и представителят на президентството военачалник Отавио Рего Барос.

В края на срещата министърът на защитата акцентира на бързата реакция на интервенция Зелена Бразилия. " Гордея се с работата на въоръжените сили в съгласуваност с други организации. Явно обстановката не е лесна, само че тя е под надзор и виждаме усъвършенстване в регионите, наранени от пожара.

GLOA е основан, с цел да помогне на девет страни в публично отбрана. Сред тях към този момент бяха седемупълномощен да получава помощ от председателството. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР