Според съда в Русе, съществува реална опасност 34-годишният мъж да

...
Според съда в Русе, съществува реална опасност 34-годишният мъж да
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняем за опит за кражба при опасен рецидив

Според съда в Русе, съществува действителна заплаха 34-годишният мъж да извърши ново закононарушение

Определението на Районен съд – Русе, с което във връзка с Я. П. предходната седмица бе взета мярка за неотклонение задържане под стража, не бе обжалвано и влезе в законна мощ. Мъжът е бил притеглен като обвинен за това, че на 24.02.2023 година, в гр. Русе, в изискванията на рисков рецидив, направил опит да отнеме непознати движими движимости: работна лампа „ Парксайд “, топка за масаж, бонбони „ Фереро Роше “ и душ-гел „ Нивеа “ всичко на обща стойност 85,46 лв. от владението на „ Лидл България “, оповестиха от правосъдната институция.

Районен съд - Русе счете, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Я. П. е осъществил действието, за което му е повдигнато обвиняване. За такова закононарушение в Наказателния кодекс е планувано наказване отнемане от независимост от 2 до 10 години. Според съда, съществува действителна заплаха 34-годишният мъж да извърши ново закононарушение или се укрие поради множеството му предходни осъждания за незаконни похищения срещу собствеността.

Настоящото обвиняване за действие в изискванията на рисков рецидив води на извод за трайна и възходяща последователност на незаконните привички и неуважение на неприкосновеността на непознатата благосъстоятелност, като явно наложените и изтърпени санкции до сегашния миг не са осъществили целения превъзпитателен и предпазен резултат. Относно изказванията за влошено здравословно положение на Я. П., Районен съд – Русе реши, че по делото няма доказателства за такова, а в хода на досъдебното произвеждане следва да се назначи сложна експертиза, която да даде мнение дали е налице заболяване и, надлежно, належащо ли е лекуване в болнично заведение.

В законоустановения период против определението на Районен съд – Русе, с което е взета във връзка с Я. П. мярка за неотклонение задържане под стража, не постъпи тъжба, заради което то към този момент е дефинитивно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР