Според руското Министерство на отбраната Киев, с подкрепата на западните

...
Според руското Министерство на отбраната Киев, с подкрепата на западните
Коментари Харесай

Русия предупреди срещу украински провокации на Великден

Според съветското Министерство на защитата " Киев, с поддръжката на западните страни, възнамерява провокация с обстрел на православни храмове и църкви в редица райони на Украйна във Великденската нощ от микробуси и " скитащи минохвъргачки " ". Това съобщи в понеделник началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

" Според наличната достоверна информация режимът в Киев, с поддръжката на редица западни страни, приключва подготовката на комплицирани чудовищни провокации с голям брой жертви в Запорожка, Николаевска, Одеска, Сумска и Харковска области ", сподели Мизинцев. който управлява съветския междуведомствен координационен щаб за филантропична реакция в Украйна.

Според генерал-полковника от националистическите батальони са образувани над 70 мобилни групи в микробуси и високопроходими коли, оборудвани с минохвъргачки (т.нар. " скитащи минохвъргачки " ) за осъществяване на провокации. " (Групите бяха създадени) със задачата да обстрелват православни храмове и църкви във Великденската нощ (на 23 против 24 април 2022 г.) за следващо обвиняване на съветски военни в избиването на цивилни на този заветен празник за вярващите ", акцентира той.

Ръководителят на Националния център за надзор на защитата на Руската федерация добави, че Киев възнамерява да притегли западни кореспонденти, с цел да покаже " безобразията на руснаците " и " неотложно да завърти имитации ". " Предстоящите провокации на украинските управляващи показват цялостното им равнодушие към ориста на личните им жители ", акцентира Мизинцев.
 Руските военни бомбардираха историческата Светогорска лавра
Руските военни бомбардираха историческата Светогорска лавра

Освен монасите, там обитават 520 бежанци

Руското министерство на защитата предизвестява западните страни, че съветската страна разполага с доказателствена база за идни провокации с обстрела на църкви в редица райони на Украйна през Великденската нощ, сподели Мизинцев. " Ние предизвестяваме страните от " цивилизования Запад ", водени от Съединени американски щати, авансово, че Руската федерация разполага с оперативна база от доказателства за идните ужасни закононарушения на режима в Киев ", сподели той.

" Призоваваме Организация на обединените нации, ОССЕ, Международния комитет на Червения кръст и други интернационалните организации неотложно да повлияят на режима в Киев, с цел да предотврати тази нечовешка провокация, която подценява всички правила на морала и интернационалното филантропично право ", сподели ръководителят на Националният център за надзор на защитата на Руската федерация.

Припомняме, че Русия дефинира като убийствата на цивлни в градовете към Киев, от които руката войска се изтегли след
 Украйна твърди за над 900 цивилни жертви в Киевска област след съветското отдръпване
Украйна твърди за над 900 цивилни жертви в Киевска област след съветското отдръпване

Някои от жертвите пък били с бели ленти на ръката, с цел да се предпазят от съветските войски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР