Според разработчиците преди този инструмент да започне да се разпространява,

...
Според разработчиците преди този инструмент да започне да се разпространява,
Коментари Харесай

Изкуственият интелект скоро ще може правдоподобно да имитира човешки почерк

Според разработчиците преди този инструмент да стартира да се популяризира, е належащо да се основат защитни механизми
Невронните мрежи към този момент са в положение да пресъздават правдоподобно гласа на човек и да имитират изражението на лицето му в сходство с хипотетичния изговорен текст. Според учените скоро изкуственият разсъдък ще може правдоподобно да възпроизвежда човешки почерк, като за задачата невронните мрежи ще би трябвало да се срещнат единствено с няколко абзаца от " изходния материал ".

Както оповестява Bloomberg, екип от експерти от Университета за изкуствен интелект " Мохамед бин Зайед " в ОАЕ към този момент е съумял да сътвори профилна невронна мрежа и да я тества. Авторите даже са съумели да патентоват тази разработка в юрисдикцията на Съединени американски щати. Засега потреблението на тази невронна мрежа от клиенти на трети страни не се разрешава, а създателите на създаването към този момент показаха опасения по отношение на опцията недобросъвестни консуматори да я употребяват в ущърб на обществото.

Според разработчиците преди този инструмент да стартира да се популяризира, е належащо да се основат защитни механизми, които да предотвратят етично неправилното му потребление. " Това е все едно да създадем антивирусна стратегия за вирус ", обясниха представителите на университета. Подобни съображения не пречат на основателите на невронната мрежа да възнамеряват комерсиалното ѝ приложение в границите на идващите няколко месеца, като те към този момент търсят сътрудници, с цел да осъществят обвързвания с тази технология капацитет.

Наред с други неща, такава система би могла да разпознава ръкописен текст - да вземем за пример за обработка на записи в пациентски досиета. Други сходни системи биха могли да бъдат подготвени върху ръкописите, генерирани от невронната мрежа. Засега невронната мрежа е в положение да разпознава и генерира ръкописен текст на британски и френски език, само че в бъдеще разработчиците биха желали да прибавят и арабски език.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР