Според ръководството на завода, в който се произвеждат ракетите Синева“

...
Според ръководството на завода, в който се произвеждат ракетите Синева“
Коментари Харесай

В Красноярск гори завод, в който се произвеждат ракети

Според управлението на завода, в който се създават ракетите „ Синева “ и „ Сармат “, пламъците били единствено в склад за хладилници, а цеховете за балистичните ракети били на километър
В Красноярск се възпламени покривът на един от корпусите на територията на военния цех „ Красмаш “, оповестяват от локалното поделение на Министерството на изключителните обстановки на Русия, предава РИА Новости, представена от Фокус.

От ведомството прецизират, че се е сринал част от покрива на хладилния завод с повърхност 2500 кв. м. Загинали и потърпевши няма.

Според последните данни, общата повърхност на пожара е 24 хиляди кв. м.
Огънят гасят 94 пожарникари, 16 авиоцистерни и пет пожарни автомобила.
Както оповестяват от „ Роскосмос “, гори не самият цех, а разположеният на негова територия склад за хладилници. Самото военно дружество, съгласно уверенията на държавнатга компания, не е застрашено от огъня.

Цеховете за сглабяне на балистични ракети се намира на към километър от горящия склад. Няма заплаха от експлозия, на ракетите не са поставени бойни глави, заяви пред РИА Новости източник от изключителните служби.

Предприятието създава балистични ракети „ Синева “ и новите континентални балистични ракети „ Сармат “, които заменят „ Воевода “ (според класификацията на НАТО – „ Сатана “). Освен това на завода се основават модули за ракетите „ Зенит “ и „ Протон “.

Също по този начин на „ Красмаш “ са създадени факлите за Олимпиадата в Сочи през 2014 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР