Според ръководителя на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер новите

...
Според ръководителя на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер новите
Коментари Харесай

Босът на Ред Бул: Мнението ми не се е променило - шампионатът ще се реши в Абу Даби

Според ръководителя на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер новите проби на задните крила, които от ФИА започнаха да ползват от уикенда за Гран При на Катар, ще предотвратят заобикаляне на разпоредбите.

След голямата разлика в топ скоростта сред колите на " биковете " и тези на Мерцедес в Гран При на Сао Пауло, от Ред Бул заподозряха своите противници в потреблението на гъвкави крила. Това на процедура бе превръщане на функциите от началото на сезона, когато тъкмо Ред Бул бяха жертва на нова техническа инструкция за по-строги проби на гъвкавостта на задните крила, която бе въведена след недоволство на Мерцедес в Испания.

Главният дизайнер на Биковете Айдриън Нюй и основният инженер на отбора Пол Монахан посетиха офиса на стюардите в Бразилия, а Хорнер заплаши Мерцедес с формален митинг в дните преди Гран При на Катар. Той обаче разкри, че от ФИА са подхванали ограничения, с които ясно да подсигуряват легалността на всички коли в последните стартове от шампионата.

„ Радвам се, че тези неща се наблюдават. Сигурен съм, че това, което беше въведено ще затвори всевъзможни благоприятни условия за заобикаляне на разпоредбите. Това, което видяхме в последните уикенди е ненормално скорост на вършиме. Тото (Волф) се опита да потвърди, че и ние имаме прогрес в това отношение, само че това не е по този начин. Радвам се, че за първи път от преди „ Силвърстоун “ успяхме да се доближим до тях като скорост на вършиме. Отново споделям, това което виждахме в последните уикенди е повече от обикновено преимущество “, съобщи Хорнер.

Въпросните нови проби съставляват последователно окачане на тежести към долния детайл на задното крило. Според Ред Бул точно той се е огъвал при отварянето на системата DRS, което в допълнение е увеличавало отвора в задното крило. Въпреки тези нови проби обаче Ред Бул изоставаха от Мерцедес и в Катар, където Люис Хамилтън записа своята втора поредна победа след тази в Бразилия.

По този метод седемкратният международен първенец понижи изоставането си по отношение на Макс Верстапен в разногласието за международната купа на осем точки преди последните два старта. Това съвсем несъмнено подсигурява, че той ще се реши в последния кръг в Абу Даби, в случай че не се случи нещо чрезвичайно с колата на Хамилтън в Саудитска Арабия идната неделя.

„ Обиколихме света в последните три седмици и малко или доста точковата разлика остана същата каквато бе преди тези надпревари. Просто сме толкоз близко като показване, необикновено близко. Мерцедес имат доста бърза кола сега. Преди последните два уикенда инерцията беше при нас. В Остин нищо не разделяше Макс и Люис.

„ Радвам се, че имаме преднина от осем точки преди идващото съревнование. Ние просто би трябвало да създадем най-хубавото, на което сме способни. Трябва да максимизираме опциите си. От началото на шампионата споделях, че той ще се реши в Абу Даби и мнението ми не се е трансформирало “, добави Хорнер.

Освен в разногласието за пилотската купа Ред Бул и Мерцедес би трябвало да решат и тази при конструкторите в последните два старта. Преди тях настоящите седемкратни първенци имат преднина от пет точки след отпадането на Валтери Ботас в Катар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР