Според проучване на YouGov Surveys: Serviced, 30% от всички респонденти

...
Според проучване на YouGov Surveys: Serviced, 30% от всички респонденти
Коментари Харесай

Къде по света най-често се диагностицират психични заболявания

Според изследване на YouGov Surveys: Serviced, 30% от всички респонденти в 18 страни са били диагностицирани с психологично заболяване в даден миг от живота си. Този % обаче не отразява безусловно какъв брой от тях страдат от тези болести. Изследването дава завладяваща вероятност върху разпространяването на психологичните болести по света и по какъв начин другите страни се оправят с този провокационен проблем.

Според данните от изследването, австралийците водят с 44% от респондентите, които са били диагностицирани с някакво психологично заболяване в живота си. Това е внушителна статистика и демонстрира значимостта на обръщането на внимание към психологичното здраве в Австралия.

На противоположния завършек на спектъра се намира Сингапур, където единствено 14% от респондентите са били диагностицирани с психологично заболяване. Този невисок % акцентира опцията за проучване на факторите, които способстват за по-доброто психологично здраве в тази страна.

Хонконг и Китай също са покрай дъното на листата със надлежно 21% и 22% от потребителите, които споделят, че са били диагностицирани с психологично заболяване. ОАЕ се отличава със втория най-голям % на диагностициране – 43%, следван от северноамериканските страни Канада (36%) и Съединени американски щати (36%).

В Европа, Германия заема лидираща позиция с 34%, следвана от Швеция 33% и Англия 32%. На другия завършек на спектъра, Дания има доста по-малко диагнози от скандинавската съседка Швеция, единствено с 24%. Италия се отличава с най-малкия % на консуматори, диагностицирани с психологично заболяване – 22%.

Повечето респонденти (65%) в никакъв случай не са били диагностицирани с някакво психологично заболяване. Въпреки това, най-честата диагноза в 18-те изследвани страни са меланхолия и обезпокоително разстройство, като 12% от световните респонденти споделят, че са били диагностицирани с тях в някакъв миг от живота си. Този факт акцентира нуждата от повече старания за попречване и лекуване на депресията и тревожните разстройства.

Изследването на YouGov Surveys: Serviced дава значими данни за разпространяването на психологични болести по света и кои са най-честите диагнози. Въпреки че процентът на диагностицирани може да варира доста от страна на страна, депресията и тревожното разстройство остават сериозен проблем за психологичното здраве на хората в целия свят. Необходимо е по-голямо внимание и запаси да бъдат ориентирани към поддръжка и лекуване на хората, наранени от тези болести.

 width=

Автор: Pixotab
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР