Според проучване консумацията на пълномаслено мляко подобрява здравето на човека

...
Според проучване консумацията на пълномаслено мляко подобрява здравето на човека
Коментари Харесай

Пълномасленото мляко предпазва от инсулт и сърдечни заболявания


Според изследване потреблението на пълномаслено мляко усъвършенства здравето на индивида и го защищава от инсулт. Твърди се, че пълномасленото мляко (над 3%), е доста по-здравословно, в сравнение с обезмасленото (0,1%) и полуобезмасленото (2-1%).

Ръководителят на изследването професор Марша Ото от Тексаския университет, твърди, че проучванията са основани на набор от доказателства. Според нея пълномасленото мляко е богато на хранителни субстанции като калий и калций. Те са значими за здравето през целия живот и най-много в старческа възраст, когато се заболява от остеопороза .

Резултатите от изследванията също сочат, че в млечните артикули се съдържа млечна киселина, която понижава риска от сърдечни болести, инсулт и даже гибел. За разлика от общоприетите отзиви, млечните мазнини не усилват риска от сърдечни болести

или смъртност

при възрастните.

В изследването са включени към 3000 мъже и дами на възраст 65 и повече години. Измерват се кръвните равнища на три разнообразни мастни киселини, открити в млечните артикули през 1992г. и на още шест - 13 години по-късно.

Хората с по-високи равнища на мастни киселини са с 42 % по-малко застрашени от инсулт поради по-голямата консумация на пълномаслени млечни киселини.

Докато здравните специалисти предлагат диета с ниско наличие на мазнини, откриватели настояват, че нискомаслените млечни артикули като млечен шоколад и нискокалорично кисело мляко, съдържат добавени захари, което води до проблеми със сърцето .

Свързани публикации.. Пълномаслено или обезмаслено мляко? 0 Д-р Дарина Ангелова: За предварителна защита на инфаркт и инсулт намалете холестерола! 0 Обезмасленото мляко защищава от хипертония 0

Клариса Ленир, експерт по хранене, твърди, че когато мазнините се отделят от млечните артикули , храната не е пълноценна, а витамините А, D и K се губят. Двата витамина са доста значими и са мастноразтворими, а това значи, че с цел да се всмукват, се нуждаят от лой.

Нискомаслените млечни артикули са небогати на мазнини и когато се употребяват, витамините, белтъчините и калцият не могат да се усвоят добре от организма.

Освен от сърдечно-съдови болести, пълномасленото мляко защищава от диабет ,затлъстяване и остеопороза. За да се предотврати появяването на инсулт и сърдечно-съдови заболяване, е целесъобразна потреблението на пълномаслено мляко.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР