Според прогнозата на синоптиците, днес над Варна може пак да

...
Според прогнозата на синоптиците, днес над Варна може пак да
Коментари Харесай

Снимки в „Петел“: Варна се съвзема от наводнението, метачки чистят шахтите, подлезите са в кал

Според прогнозата на синоптиците, през днешния ден над Варна може отново да вали. Надеждата е, че дъждът няма да е толкоз пороен, колкото нощес, тъй като множеството шахти по улиците са задръстени и опцията за ново наводняване е действителна.

Шахтите се почистват от работничките по чистотата, които имат задачата да измъкнат листата, които задръстват решетките. Доколко това е дейно ще се разбере сигурно при идващия изобилен дъжд.





Този път новата дъждовна канализация на завоя до Летния спектакъл в Морската градина наподобява съумя по-успешно да поеме водните потоци, слизащи по бул. „ Цар Освободител “. На мястото обаче има формирани наноси от тиня. Припомняме, че това е нова дъждовна канализация, построена с европейски средства, която при първия тест се оказа неспособна да поеме по-голямо от нормалното количество вода. След този случай кметът на Варна Иван Портних разяснява, че на Варна са нужни 100 млн. лв., с цел да се реши казуса с наводняването на центъра.



Калта затлачва и подлезите в града. Според очевидци, някои от тях и тази заран са били цялостни с вода, която очевидно не може да се отече обикновено. Ако планувания от синоптиците дъжд през днешния ден е толкоз мощен колкото снощния, варненци ще имат много проблеми, може би повече в сравнение с през вчерашния ден. Трябва да се има поради, че на някои места дъждовната канализация е толкоз задръстена, че надали напъните на дамите с метлите да ги почистят ще имат резултат.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР