Според проф. Иво Христов фундаменталният проблем на БСП е, че

...
Според проф. Иво Христов фундаменталният проблем на БСП е, че
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Братоубийствените борби в БСП не са принципни

Според проф. Иво Христов фундаменталният проблем на Българска социалистическа партия е, че не всеки път показва ползите на своите гласоподаватели.

" Намирам споровете в Българска социалистическа партия за пагубни. Очевидно партията пречи на доста хора. Сегментът на социалистическата партия е достигала от 500 хиляди до 900 хиляди. Очевидно това политическо пространство пречи и някой желае да го вземе. Поради това са тези концентрични офанзиви. Не споделям, че няма оправдани справедливи аргументи за това ", сподели проф. Христов в " Още от деня ".

" Българска социалистическа партия 4 години беше подлагана на цялостен остракизъм. Сега има новоизобретени борци против бойковизма и други такива режими, само че доста хора не помниха по какъв начин търпяхме всички удари на властта ", добави той.

Професорът не счита, че счетоводителският вид социализъм, който се показва в това да се взимат пари и да се дават другаде, е смисълът на социализма.

" Българска социалистическа партия загуби доста сериозна инерция от това равнище, което имаше след президентските избори. Това се случи заради ред аргументи - социалистическата партия трябваше да бъде по-настъпателна в своите претенции. Там, където се постановяваше, можеше да не дава този комфорт, който даде на някогашните ръководещи ", съобщи той.

По мотив необятната коалиция, която Българска социалистическа партия прави, Христов разяснява, че е обикновено левите хора да се сплотяват.

" Редовият социалист си задава въпроса дали пътят към кариерата се показва в това да напуснеш Българска социалистическа партия, когато тя е била в тежък миг, да ругаеш партията и вследствие на което да се върнеш на бял кон в изборни позции ", обясни Христов.

Гостът добави: " Смятам, че братоубийствените битки в Българска социалистическа партия не са кардинални. Причините са персонални и биографични ".

" Българска социалистическа партия, с цел да оцелее като партия, би трябвало да задейства своите имунни механизми за отбрана. Тук не става въпрос за главата на Нинова или на някой различен. А дали социалистическа партия ще има или не, тъй като в случай че тя се срине на 3-то или 4-то място, това ще значи началото на нейния край ", показа той.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР