Според президента Румен Радев политическата ситуация в страната може да

...
Според президента Румен Радев политическата ситуация в страната може да
Коментари Харесай

Президентът: Политическата ситуация в страната може да се промени само по един начин

Според президента Румен Радев политическата обстановка в страната може да се промени единствено по един метод - когато партиите осъзнаят, че би трябвало да има разговор, компромис и общ взор към бъдещето на България, а не към тяснопартийни ползи.

Пред публицисти в Кърджали той регистрира, че при по-предишния парламент е нямало предпочитание за разговор, при последния разговорът се е случил, само че опитите са били за държавно управление на малцинството, което няма по какъв начин да се случи в парламентарна република. " Мисля, че третия път към този момент са длъжни ", сподели още Радев.

Той изрази вяра нова политическа групировка да донесе оживление, тъй като, по думите му, няма да се получи заварка, в случай че няма нов метод на мислене и осъзнаване на отговорността на всички партии пред българския народ.

Запитан по какъв начин ще разяснява регистрацията на Българска социалистическа партия за присъединяване в президентския избор, Радев отговори, че това е индикация за поддръжка.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

На въпрос дали чака поддръжка от електората на Движение за права и свободи , той бе безапелационен: " Българите са свободни жители и могат да гласоподават за който решат. Разбира се, че чакам поддръжка от, както го казвате вие, електората на Движение за права и свободи. За мен те са другари. Те са ми другари от детинство и доста добре знам отношението на тези хора ", сподели още Радев.

Той изрази вяра за още по-честни избори , тъй като по думите му към момента има пазаруване на гласове. " Надявам се Министерство на вътрешните работи, дружно със службите, да излязат на един открит брифинг с всички вас и да разяснят механизмите, по които се е случвало това на предходните избори и които аз чакам да не се случат на идните ", означи президентът.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Той е на двудневно посещаване в Кърджали по покана на регионалния шеф Даниел Делчев. Визитата му стартира с къса среща с управлението на регионална администрация, продължи с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Оттам Румен Радев се разноски из улиците на Кърджали, като отиде в Регионалния исторически музей, където награди тима на СУ " П.Р.Славейков ", извоювал шампионската купа преди дни в ученическото международно състезание по волейбол, провело се преди дни в Белград. Държавният глава прегледа и експозицията на музея в Кърджал
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР