Според президента Румен Радев би било добре бюджетният излишък да

...
Според президента Румен Радев би било добре бюджетният излишък да
Коментари Харесай

Румен Радев иска бюджетният излишък да се харчи след обществен дебат

Според президента Румен Радев би било добре бюджетният остатък да се изхарчи след публичен спор и глоба на Народното събрание. Държавният глава изрази тази позиция при закриването на днешната кръгла маса по проблемите на неравенствата и бедността в България, която се състоя под негов патронаж, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вие през днешния ден всички се обединихте към тезата, че би трябвало смяна. Тя може да стане единствено с спор към истината, конфликт на хрумвания и привличане на обществото и всички институции в него, тъй като единствено по този начин можем да стигнем до рационални решения. Днешната кръгла маса е една добра стъпка в тази посока, за което ви благодаря, сподели президентът. По думите му последваща добра стъпка би било българският парламент да изиска тази година умишлено заложеният и грижливо отглеждан бюджетен остатък да се изхарчи в края на годината след публичен спор и глоба на Народното събрание. Това ще бъде един доста мощен сигнал от страна и на държавното управление, и на Народното събрание към българските жители и вяра за демократичните процеси в страната, съобщи президентът Румен Радев.

Обобщавайки разнообразни политически и стопански модели при закриването на полемиката, Радев даде като образец за така наречен креативно опустошение електронното ръководство. Пример за опозиция към " креативното опустошение " е в продължение на доста години да се измислят всевъзможни мотиви и оправдания то да не бъде реалност, тъй като електронното ръководство води към бистрота, означи президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР